През изминалите няколко седмици, при всеки повод да пишем и да говорим за „Oppenheimer“ на Кристофър Нолън, пускахме елементарния „pun“, че актьорският екип, в лицето на Килиън Мърфи и Емили Блънт, е „бомба“. Сега обаче научаваме, че Мат Деймън и Робърт Дауни Джуниър водят преговори за присъединяване към продукцията и ако всичко приключи успешно, няма как да не кажем, че с подобни звезди, кастът е направо „nuclear“ – в съзвучие с темата на филма.

Deadline, които разпространиха новината, не дават никакви подробности за естеството на ролите им, което не е изненада – Кристофър Нолън винаги е пестелив по отношение на предварителната информация за сюжета и героите на филмите си. Знаем, че „Oppenheimer“ е адаптация на наградената с „Пулицър“ книга „Prometheus: The Triumph and Tragedy of J. Robert Oppenheimer“ на Кай Бърд и Мартин Дж. Шеруин и ще разказва историята на Дж. Робърт Опенхаймер и ролята му в проекта „Махатан“ и създаването на атомната бомба.

Събирането на големи актьорски имена не е някаква новост за Кристофър Нолан, така че не сме изненадани от спрягането на Робърт Дауни Джуниър и Мат Деймън, още повече че Деймън вече е участвал при Нолан (който обича да повтаря актьори) в „Интерстелар“. Няма и особено значение какви ще са им ролите, но бихме се радвали, ако Дауни изиграе някой неприятен тип – след края на „Отмъстителите“ и болезнения „Доктор Дулитъл“ имаме нужда да смени малко амплоато и да ни предложи нещо по-обрано.

На този етап няма какво повече да коментираме. Така и така очакваме „Oppenheimer“ с голямо нетърпение, както заради Нолан, така и заради темата, към която имаме голям интерес, актьорите, пък били те и от подобен калибър, са само допълнителна украса.

Припомняме, че „Oppenheimer” ще бъде първият филм на Кристофър Нолан с Universal, след като напусна дългогодишния си партньор Warner, заради тяхното решение да пускат филмите си за 2021 г. едновременно в кината и на HBO Max. Освен режисьор, Нолан е сценарист и продуцент, наравно с дългогодишната си партньорка Ема Томас.

Премиерата е насрочена за 21 юли 2023 г.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *