Предстоящият „Batgirl“ на HBO Max е филм, към който до този момент имахме нулев интерес и не сме отразявали в новините. От друга страна, Брендън Фрейзър е актьор, когото много харесваме и следим отблизо развитието на кариерата му (която изживява нещо като ренесанс с участието му в „No Sudden Move“ на Стивън Содърбърг и бъдещите „The Whale“ на Дарън Аронофски, „Killers of the Flower Moon” на Мартин Скорсезе и „Brothers“ на Макс Барбакау) и той става причина най-накрая да обърнем внимание на първия „direct to streaming“ проект на DC.

Deadline съобщават, че Брендън Фрейзър се присъединява към екипа на „Batgirl“, като според източници на новинарския сайт (информацията все още не е потвърдена официално) актьорът ще влезе в ролята на суперзлодея Гарфилд Линс, по-известен като Файърфлай – престъпник, който използва светлини и пироефекти, за да извършва обири, който в по-късните инкарнации на образа се превръща в далеч по-мрачен социопат пироманиак и бързо се утвърждава като един от най-често появяващите се врагове на Батман. Феновете познават образа от редица видео игри и поредици, част от анимационната вселената DC, както и от „Arrow“, където ролята се изпълняваше от Андрю Дънбар.

Ако трябва да сме честни, Брендън Фрейзър нямаше да е първият ни избор за Файърфлай, но се радваме, че ще имаме възможност да го гледаме в подобна роля. Може би създателите на „Batgirl“ ще предложат версия на героя, за която Фрейзър ще е идеален, но и да не е, пак се радваме, че ще можем да го гледаме като комиксов злодей.

И като казахме създатели, набързо ще отбележим, че режисьори на „Batgirl“ ще бъдат Aдил Ел Арби и Билал Фалах , които масовата публика познава от „Лоши момчета завинаги”, а сценарист е Кристина Ходсън („Хищни птици (И фантастичната еманципация на Харли Куин)“). В главната роля ще видим Лесли Грейс („In the Heights“), като според официалната информация нейната Batgirl ще бъде може би най-известна версия на героя – дъщерята на комисаря Гордън, Барбара Гордън. В актьорския екип се включва още и Джейсън Скипио във все още неизяснена роля.

Ще хвърляме по едно око на проекта заради Брендън Фрейзър и може да се включим, ако още нещо ни хване интереса.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *