Ако се чудите какво прави напоследък Джордж Клуни, отговорът вече си има пълен трейлър. Най-новият му филм като режисьор е „The Tender Bar“ по мемоарите на носителя на Пулицър Дж. Р. Морингър, като сценария на тази драматична история за порастването и превръщането на едно момче в млад мъж, преследващ съкровените си мечти, е дело на Уилям Монахан („The Departed“, „The Gambler“).

Макар да е пределно ясно на всеки киноман как коренно различни сюжети и режисьорски подходи могат да оформят коренно различни образи с един и същи актьор, няма как да не изпаднем в диво изумление от Бен Афлек. Обърнете внимание на това колко непринудено естествен изглежда в отношенията си и с младия мъж на Тай Шеридан, и с малкия Даниел Раниери – двамата поемат ролята на порастващия племенник, който има щастието и късмета в живота му да присъства неговия прекрасен чичо Чарли. „The Tender Bar“ разказва обикновена история за сърдечни отношения между членовете на едно семейство и от първия поглед към трейлъра на филма става ясно, че ще се окаже поредното доказателство за режисьорските умения на Джордж Клуни.

В живота на почти всеки човек съществува личност, която служи за пример, образец за подражание, става най-доверен и обичан по-голям приятел. В историята, която разказва Морингър в своите мемоари, липсва неговият баща. Макар семейството му да е задружно и изпълнено с обич и добронамереност, тази празнина е необходимо да бъде запълнена – в тази роля влиза чаровният негов чичо, който му разкрива тайните, неизменна част от света на възрастните. Как да не станеш писател в такова интересно обкръжение?!

По „The Tender Bar“ се работи отдавна – Sony Pictures са действали по версия, в която режисьор е Тед Мелфи; след като Amazon Studios вземат правата, за да завършат филма, в авторския екип се включват Джордж Клуни, сценаристът Монахан, както и дългогодишният партньор в продуцентството на Клуни – Грант Хеслов. Ролите са разпределени между Афлек (чичо Чарли), Тай Шеридан (младият Дж.Р.), Кристофър Лойд (в ролята на дядото в семейството), Лили Рейб (майката Дороти), Макс Мартини (липсващият баща), Даниел Раниери (малкият Дж.Р.); участват още Макс Казела, Сондра Джеймс, Бриана Мидълтън и др.

Снимките са били реализирани в ранната пролет на 2021, а премиерата на филма е била в програмата на Лондонския филмов фестивал. Интересно е да се отбележи, че това е осми режисьорски филм за Джордж Клуни; разпространението му на кино ще стартира постепенно на 17 и 22 декември 2021, а от 7 януари 2022 ще може да бъде видян и в стрийминг платформата Amazon Prime Video.

tender_bar_xlg

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *