Джошуа Опенхаймер
Джошуа Опенхаймер

Дали мюзикълът се възражда като жанр, или просто на нас така ни се струва?! Още един талантлив режисьор – документалистът Джошуа Опенхаймер, когото сме имали честта да срещаме „виртуално“, представящ предишни свои творби, номинираните за „Оскар“ „Акт на убийство“ и „Образът на мълчанието“ в програмата на София Филм Фест, е решил да се „гмурне“ и в игралното кино с една доста предизвикателна тема – краят на света.

Компанията NEON, която застава зад проекта „The End“, обещава, че той ще бъде реализиран в традициите на „златната ера“ на мюзикълите, а в актьорския екип ще участват несравнимата Тилда Суинтън, актуалният и доста търсен Джордж Маккей, а също и Стивън Греъм. И за тримата не сме сигурни с какви певчески таланти могат да се похвалят, но след като Опенхаймер е решил точно с тях да проследи живота на последното човешко семейство на тази планета – така да бъде! Кои сме ние, че да оспорваме плановете му?!

swinton-mackay-graham

Продуценти на филма ще бъдат неговият режисьор и датчанката Сиге Бюрге Сьоренсен, с която Джошуа Опенхаймер работи по документалните си проекти, както и Wild Atlantic Pictures и Match Factory, като последните отговарят за международното разпространение на „The End“. Очаква се финансова подкрепа да бъде осигурена и от Датския филмов институт, както и от германския фонд Film-und Medienstiftung NRW, а снимките трябва да започнат по някое време през 2022 година.

Кога точно може да се очаква проекто-премиерна дата – все още е рано да се спекулира по темата, но NEON ще отговарят за разпространението на „The End“ в Северна Америка. Да не забравяме, че това студио има опит с дръзки ходове – сред най-скорошните от които е разпространението на спечелилия тазгодишната Златна палма „Titane“ на Джулия Дюкорно. Ще очакваме повече детайли за интригуващия проект на Джошуа Опенхаймър!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *