w320211005

В поредния не знаем кой на брой проект, в който някой ще ни разказва ненужната предистория на познат герой, вече знаем, че любимецът на публиката Тимъти Шаламе ще влезе в ролята на магическия Уили Уонка в едноименния „Wonka“. Наясно сме, че няма как да пропуснем този проект и в него очевидно ще се вкара изключително количество пари и усилие, но се дразним, че за момента изглежда, че студията за пореден път допускат едни и същи грешки  – хващат популярен герой, чиято привлекателност до голяма степен е свързана с неговата мистериозност и решават да обясняват от къде идва и какво го мотивира. Да не говорим пък за вбесяващата тенденция да се обявяват планове за „вселена“ от герои на Роалд Дал. Кога ще се научите?!

Но да минем по същество. Вече знаем, че Тимъти Шаламе ще бъде Уонка и че за пръв път публиката ще има възможност и да види певческите и танцовите му умения на екран, защото се очаква в „Wonka“ да има поне няколко музикални сцени. Сега разбираме и за абсолютно брилянтния актьорски талант, който ще наобиколи Шаламе и ще му помогне да изгради предисторията на ексцентричния собственик на шоколадовата фабрика.

Въпреки че не се знаят подробности за героите им, беше обявено, че към актьорския екип на „Wonka“ се включват легендарният Роуан Аткинсън, Сали Хоукинс, Кийгън-Майкъл Кий и любимата ни Оливия Колман. Ясно е, всички са прекрасни, но голямата новина е Аткинсън. В последните години почти не сме имали възможност да гледаме легендарния комик. Той продължава да поддържа ненадминатото си творение Мистър Бийн в различни проекти като анимиран сериал и онлайн поредица, но сме изключително развълнувани, че ще имаме възможност да го видим в друга роля. Светът на Роалд Дал, ако не е перфектен за него, не можем да се сетим какво би било.

Роуан Аткинсън, в компанията на останалите си талантливи и многократно награждавани колеги без съмнение ще бъде удоволствие за гледане и то именно в странния, цветен и необикновен свят на Уили Уонка. Въпреки това обаче признаваме, че скептицизмът ни ще си остане вероятно докато не седнем пред екрана да гледаме „Wonka“, защото просто достатъчно пъти вече сме виждали доказателства за това, че тази идея не е добра, а е креативно банкрутирал опит да се правят единствено и само пари от позната интелектуална собственост. Запазваме си обаче правото да се изненадаме приятно от крайния продукт, ако е наистина интересна и заслужаваща си модернизация на историята и ако това се случи официално обещаваме, че ще си признаем, че не сме били прави в опасенията си.

Wonka” ще бъде режисиран от Пол Кинг, режисьорът на двата прекрасни филма „Падингтън“. Сценарият е написан от него и Саймън Фарнаби. Премиерата засега е планирана за март 2023, но това е много далеч в бъдещето и не се знае колко промени ще претърпи, заради всевъзможни фактори.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. Новина от върховно безразличие за филм, който няма да гледам……

  2. Тоя проект е болезнено безинтересен, но Роуан Аткинсън е супер 🙂

    1. И на мен ми е от любимците още от 90те

    2. Аткинсън не е само Бийн, цуцке.