Има дни в живота на всеки човек, в които всичко изглежда така, сякаш светът се усмихва с най-широката си, благородна усмивка. При все това сълзите са неизменна част от първата среща с обещанието за бъдещия филм – в тях е събрана вселенската тъга по отминалите години; възхитата от оживелите образи на Джон и Джордж, които се шегуват небрежно с най-добрите си приятели Пол и Ринго; преклонението пред музиката, която не подлежи на каквито и да било определения и удивлението от майсторството на един тотално посветен фен, който реализира заветната си мечта. Алелуя, мистър Питър Джаксън!

Всичко идва на мястото си – и щракването с пръсти, и репликите на главните герои, и „нарочните“ коментари, които чуваме в стиховете на песните! И не, не ги е разочаровал – вярвам в това, защото музиката оживява, чувството за уникално присъствие е всепоглъщащо, а те са истински и непринудени, гениални и вдъхновяващи – четирима приятели, които споделят обич и талант.

Поклон доземи пред упоритостта на новозеландския „нърд“, който прекара последните три години във възстановяване и монтаж на 60 часа видео и 150 часа аудио архиви, за да сглоби увлекателна и безспорно – исторически ценна история в „The Beatles: Get Back“, която ще бъде представена в три отделни епизода, всеки от които с приблизителна продължителност от два часа. Питър Джаксън твърди, че в документалния си филм „Let It Be“, излязъл през 1970 година, режисьорът Майкъл Линдзи-Хог е успял да улови в заснетия материал много сюжетни линии – историята на приятели, както и отделните личности; историята на едно божествено партньорство. Джаксън е категоричен:

Това не е порив на носталгия – историята е сурова, честна, абсолютно човешка. В продължение на шест часа ще имате шанс да опознаете The Beatles така добре, както не сте предполагали, че е възможно… Изключително благодарен съм на The Beatles, Apple Corps и Disney, че ми позволиха да представя тази история точно по начина, по който трябва да бъде разказана!

Истински почитател разказва истинската история, благодарение на уникалните си умения да „избродира“ образа на времето. Голяма част от материала са възстановени кадри, които ще бъдат представени пред публика за първи път. Документалната поредица ще се излъчи на 25, 26 и 27 ноември 2021 – ексклузивно по Disney+.

В този филм ще бъдат показани – за първи път в тяхната цялост – последните изпълнения на живо на The Beatles като група, по време на незабравимия концерт на покрива на „Savile Row“ в Лондон, както и други песни и класически композиции, които са включени в последните два албума на групата – „Abbey Road“ и „Let It Be“. Това вълнуващо ново партньорство между The Beatles и Питър Джаксън е представено от The Walt Disney Studios, заедно с Apple Corps Ltd. и WingNut Films Productions Ltd.

beatles_get_back_xlg

Режисьор на „The Beatles: Get Back“ е Питър Джаксън, продуценти са Пол МакКартни, Ринго Стар, Йоко Оно Ленън, Оливия Харисън, Питър Джаксън, Клер Олсън („They Shall Not Grow Old“) и Джонатан Клайд („Eight Days a Week“), изпълнителни продуценти са Джеф Джоунс от Apple Corps („Eight Days a Week“) и Кен Кейминс (трилогията „The Hobbit“)

Не знам дали осъзнавате какви неимоверни щастливци сме, че живеем във време, в което упоритостта на един кинаджийски гений може да възроди неповторимата атмосфера на една от най-великите магии на ХХ век – съществуването на The Beatles! 

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. Чудесно!!! Само в рамките на тия около 4 трейлърни минути успях да „потъна“ в атмосферата на една велика епоха от развитието на съвременната музика. Майстора (Джаксън) си е майстор! Еххх, колко е готино и истинско, когато музикантите са заедно, един до друг, в студиото и записват/импровизират/композират в реално време! А не като сегашната, модерна тенденция- всички да са в различни градове (дори и в различни части на света) и да си пращат виртуално музика/сола/вокални изпълнения, които после да сглобяват и напасват (това няма нищо общо с „пандемията“, процес е, който почна преди това).

    П.П. И плаката за филма е готин и идеен- освен очевидната идея за завършеност и затваряне на кръга (горе са в началото на кариерата си като обща група, а долу-вече в края) присъства и допълнителна заигравка (мисля) с обложката на един от ранните им албуми 🙂 .

    1. Само да не си сцепиш дрехите от кеф

    2. Няма, няма. Обещавам да не се вживявам чак толкова 🙂 …