dune-20210722

Кой каза, че в Холивуд (и в живота) вече не се случват хубави неща. Само няколко дни след като зрялото епично кинопреживяване „Дюн“ на Дени Вилньов се появи по екраните, Legendary и Warner дадоха зелена светлина на предварително замисленото продължение „Дюн: Част II“, което да завърши подобаващо историята, базирана на първия роман от монументалната фантастична поредица на Франк Хърбърт.

Въпреки че много хора ще кажат, че за тях това не е изненада, ние няма да се присъединим към тях. Да, „Дюн“ тръгна доста прилично (и над очакванията) като приходи – и в киносалоните, и в HBO Max, но реално финансовите постъпления не са чак толкова големи на фона на бюджета и разходите за маркетинг, а печалбата е основният мотиватор – виждали сме много примери за предварително подготвяни продължения и трилогии, които никога не се реализират след боксофис провала на първия филм. Има го момента със скорошните твърдения на Дени Вилньов, че студиото застава „100% зад проекта“, но е факт, че канадският режисьор беше един от първите творци, които остро разкритикуваха решението им да пускат филмите си едновременно в кината и на стрийминг и като нищо щеше да последва пътя на Кристофър Нолан и да „напусне кораба“.

Точно затова, въпреки че се надявахме ужасно много да видим „Дюн: Част II“, предпочитахме да останем скептично настроени, за да не ни боли впоследствие. И сега, пред лицето на тази чудесна новина, сме изпълнени с кеф, ей до тука. А самата новина беше разпространена лично от Legendary, които споделиха на своя туитър канал: Това е само началото… Благодарим на тези, които вече изживяха „Дюн“ и на тези, които ще го направят през идните дни и седмици. Развълнувани сме да продължим пътешествието.

Впоследствие още много хора от екипа потвърдиха информацията, сред които и самият Дени Вилньов, който сподели:

Току-що получих новините от Legendary, че официално продължаваме с „Дюн: Част II“. Беше ми мечта да адаптирам „Дюн“ на Франк Хърбърт и трябва да благодаря на феновете, актьорите и екипа, Legendary и Warner Bros., че подкрепиха тази ми мечта. Това е само началото.

Ужасно сме щастливи от това развитие на нещата. „Дюн“ напълно ни отвя главите чисто като кинопреживяване и нямаме търпение за „Дюн: Част II“, за който смятаме, че ще изчисти много от малките забележки, които човек може да има по отношение на историята и героите. Защото откъдето и да го гледаме, „Дюн“ си е един филм, изкуствено и грубо разделен по средата, и ще може да бъде съден истински чак след като го видим в пълнота.

Премиерата на „Дюн: Част II“ е предвидена за 20 октомври 2023 година и ще следим за всякакви подробности, свързани с продукцията.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments