В последните две години сме говорили за цели единадесет предстоящи проекта, с които любимецът ни Джейк Джиленхол мисли да се захване и в това число дори не включваме последния му филм, който излезе – камерния трилър „The Guilty“. Джиленхол сякаш се цели да се приближи до продуктивността на неспящия Стивън Содърбърг, но все още има време докато видим резултатите на тази мощна треска за работа, а сега тепърва разбираме за още цели два нови проекта, с които той ще се захване.

Първо ще отбележим интересната новина, че след „Oblivion Song“, Джиленхол си е харесал още един графичен роман, който да екранизира. Той се нарича „Prophet” и е комикс от 90-те години, чийто главен герой – Джон Профет е бездомник по време на Втората световна война, който се включва в експериментална програма на немската армия, която го превръща в супервойник с идеята той да бъде безпощадна машина за убиване. Това обаче не се случва и вместо това Профет е замразен в криосън и се събужда 20 години по-късно, в дивото време на 60-те години, когато трябва да се справя с новата си реалност, дъщеря, която го ненавижда и преследвачи от КГБ.

Паралелите с Капитан Америка са очевидни, но познавайки стила на 90-тарските комикси и особено на автора Роб Лайфелд, познат като създател на „Дедпул“, си представяме, че героя на Джиленхол ще бъде много по-различен от добродушкото Стийв Роджърс. Другото любопитно за този проект е, че това е вторият, по който Джиленхол ще работи със Сам Харгрейв – каскадьорът, превърнал се в режисьор, който предизвика огромен интерес у публиката с първия си филм „Extraction“. Двамата вече знаем, че ще работят заедно по „Combat Control“.

Преди това обаче се заформя друга страхотно звучаща колаборация – Джейк Джиленхол ще участва в новия мистериозен проект на Гай Ричи. Англичанинът също е впечатляващо продуктивен напоследък и последните му три филма – завръщането към старата му форма „Джентълмените“, просто ужасния „Wrath of Man“ и предстоящия „Operation Fortune: Ruse de guerre“ са правени под шапката на Miramax. За новия проект, в който Джиленхол ще участва, не се знае нищо, освен че отново ще бъде с Miramax и се очаква да започне снимки съвсем скоро – преди края на годината.

Идеята Гай Ричи да работи с Джейк Джиленхол ни доставя голямо удоволствие. Знаем какви прекрасни резултати може да има (признаваме – само понякога) той, особено пък когато режисира способни актьори, а не дървото Джейсън Стейтъм. Джиленхол не просто е способен, той е един от най-добрите, а и познаваме желанието му да се превъплъщава в нестандартни, хумористични герои, каквито Ричи може да пише. Лесно ни е да си представим, че бързия и остроумен диалог, с който Ричи ни спечели навремето, ще пасне идеално на Джиленхол и определено се интересуваме повече за предстоящата им колаборация, отколкото за каквото и да било с името „Стейтъм“ закачено за него.

Подробности и за двата проекта още липсват, но по скорошната дата за началото на снимките личи, че за филма на Гай Ричи е неминуемо ще разберем повече в идните месеци. Ще следим внимателно и ще споделяме своевременно, а както е тръгнало – може и още нещо ново да му хрумне на Джейк междувременно.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *