Наистина се радваме, че покрай конвейерните си (пък били те и високопрофилни) продукции за печелене на нови абонати, Netflix често предлагат и наистина качествени заглавия. А още по-хубавото е, че заради силното глобално присъствие на компанията и доминацията ѝ на стрийминг пазара, понякога тези качествени заглавия са неанглоезични филми, до които принципно не бихме могли да стигнем лесно, дори и да са били на голям фестивал, какъвто е случаят с обекта на настоящата ни новина, който беше в селекцията на Венеция и Торонто.

Става дума за бразилския „7 Prisoners“, дело на режисьора Александър Морато и сценаристката Тайна Мантесо, чиито общ дебют „Socrates“ получи много добри отзиви и множество награди от редица фестивали. Продуценти на филма са номинираните за „Оскар“ и добре познати на кинофеновете Фернандо Мейрелес („Градът на Бога“) и Рамин Бахрани („The White Tiger“).

7 Prisoners“ разказа историята на 18-годишния Матеус (Крисчън Малейрос), който се надява да осигури по-добър живот на бедното си, провинциално семейство. Заедно с група с момчета от градчето му, Матеус приема нова работа в Сао Паоло, без да подозира какво ги очаква там. Личните им карти са иззети от злия им началник и експлоататор Лука (Родриго Санторо), който ги заплашва с немислимото, ако опитат да избягат. Скоро Матеус научава, че всеки шеф си има шеф, но ако иска да избяга, в какво ще трябва да се превърне?

Харесваме бразилското кино особено когато става дума за подобен тип истории, и с удоволствие бихме хвърлили едно око на „7 Prisoners“, още повече, че творческият екип е изключително обещаващ. А като цяло в пъти повече предпочитаме да гледаме такива филми, отколкото поредната високопрофилна, но убиваща мозъчни клетки, конвейерна екшън-брадва на Netflix. Без значение какви са подбудите им (а ние знаем какви са), радваме се, че стрийминг гигантът твърдо следва политиката си „за всекиго по нещо“.

Вижте и един постер.

7p20210919

Режисьор на „7 Prisoners“ е Александър Морато („Socrates“), който е и сценарист заедно с Тайна Мантесо („Socrates“). Продуценти са Фернандо Мейрелес („Градът на Бога“) и Рамин Бахрани („The White Tiger“), а в ролите са Крисчън Малейрос, Родриго Санторо, Лукас Оранмиан, Витор Жулиан, Бруно Роча и др.

Премиерата на филма се очаква през ноември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *