re2420210901

Почитателите на класическата survival horror игра на Capcom „Resident Evil” („Заразно зло”) със сигурност имат много поводи за радост през последните месеци. Осмата част на хитовата поредица дебютира с доста голям успех през май месец тази година, а през август успяхме да гледаме краткия аниме сериал „Resident Evil: Infinite Darkness”. Всичко това само трябва да ни накара да тръпнем в очакване към подготвяните игрални филм и сериал.

Телевизионната поредица на Netflix ще разкаже нова история с нови герои, но филмът на режисьора Йоханес Робъртс е коренно различна тема. „Resident Evil: Welcome to Raccoon City” ще е директна екранизация на първите две игри от поредицата и ще включва всички познати и любими персонажи.

Благодарение на IGN имаме възможност да зърнем и първите кадри.

E-DU2p2XsAUW6q5

Тук виждаме така нареченото имение Спенсър и екипът на S.T.A.R.S.. Това покрива първата игра, в която екип от специалните части е изпратен да разследва странен инцидент в покрайнините на Ракуун Сити. В кадъра са Том Хопър като Албърт Уескър, Нейтън Дейлс като Брад Викърс, Хана Джон-Камен като Джил Валънтайн и Роби Амел като Крис Редфийлд.

re5420210901

Вторият кадър ни показва Аван Джогиа като Леон Кенеди и Кая Скоделарио като Клеър Редфийлд. Това от своя страна демонстрира включване на сюжета от втората част, в която току-що постъпил на работа полицай и млада жена, търсеща своя брат, се озовават в град, пълен със зомбита и една единствена цел – да се измъкнат живи.

E-DCEF3VgAgUQAH

Третата снимка всъщност е и най-интересна. На нея виждаме Марина Мазепа като Лиса Тревър. Тя е отвлечена като малка заедно с майка си и инжектирана с първите разработки на така наречения Progenitor вирус. През последвалите десетилетия тя служи за опитно свинче на разрастващата се корпорация Ъмбрела, но агресивното ѝ поведение и убийствата на млади жени принуждават ръководството да изисква нейната екзекуция. Тя оцелява, заживява в планините и се превръща в основна заплаха за младия екип от S.T.A.R.S., които разследват събитията в имението.

На снимките не виждаме Нийл Макдона, който ще влезе в ролята на доктор Уилям Бъркин. Той е един от основните учени, които тестват новите разработки на биологичните оръжия и вируси върху Лиса през осемдесетте и деветдесетте години на двадесети век. Работи основно върху T версията на зомби вируса и дори открива свой собствен – Голгота.

Премиерата на „Resident Evil: Welcome to Raccoon City” се приближава бързо и почти не остава време. Филмът се очаква да дебютира по екраните на 24 ноември, ако не последва ново затваряне. Това означава, че много скоро ще можем да видим и първи трейлър, които да убие очакванията ни или да им вдъхне нездравословен живот. Със сигурност ще ви държим в течение при бъдещо развитие.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. Дано е направена като играта с повече мистерия и хорър. И да се доближи до Silent hill адаптацията