Преди няколко години имахме прекрасната възможност да се насладим на „Last Days In The Desert” – изключително прочувствения филм, който показа Исус Христос като обикновен човек, който се уповава на вярата си, за да премине през трудности, който се бори с изкушения и най-вече, който просто има изключително сложна връзка с баща си, с която трябва да се примири, за да достигне пълния си потенциал. Юън Макгрегър влезе в неочакваната за него роля на Исус, но очаквано се справи впечатляващо под ръководството на режисьора Родриго Гарсия („Albert Nobbs”).

Горещо ви препоръчваме да дадете шанс на филма (особено ако по принцип избягвате проповеднически филми), защото наистина си струва. Причината обаче да го споменаваме е, че Макгрегър и Гарсия са намерили нов проект, по който а работят заедно като този път към тях се присъединява и друга голяма звезда – Итън Хоук.

Новият проект се нарича „Raymond and Ray“ и е поредната високопрофилна продукция на Apple TV+, които очевидно искат да подплатят библиотеката си не просто с големи имена, но и с наистина качествени проекти, какъвто този дава всички индикации да бъде. Историята ще разкаже за отчуждени полубратя, които се събират отново на погребението на баща си. Целият им живот е бил маркиран от ужасният им баща и сега те ще се опитат да превъзмогнат багажа си с хумор, гняв, безрасъдство и може би дори малко любов.

Имаме високи очаквания за „Raymond and Ray“, разбира се, заради титаничния актьорски талант на двамата мъже в главните роли. Дори повече от това обаче опираме надеждите си на раменете на Родриго Гарсия, който до сега винаги работи по проникновени и задълбочени размишления, които не се страхуват да се гмурнат дълбоко в психиката на героите си, да зададат сложните въпроси и накрая евентуално да ни покажат нещо за самите нас. Базирайки се и на чудесният резултат, който предишната му колаборация с Макгрегър роди, това един от филмите, за които нямаме търпение да се появи на бял свят.

Стартова дата на продукцията засега не е обявена, но ще следим развитието на проекта внимателно.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *