Кан приключи преди няколко месеца, ала вълненията около филмите, чиято премиера е била в програмата на най-престижното филмово събитие в света, продължават. Преди броени дни се появи първи трейлър на новия филм на Йоаким Триер, когото нашият „операционен“ екип искрено уважава и харесва режисьорския му почерк. С най-новия си филм „The Worst Person in the World“, Триер завършва своеобразната „Трилогия Осло“, първите две части на която са неговият дебют „Повторение“ (2006, с награда за най-добър режисьор в Карлови Вари и Торонто) и „Осло, 31 август“ (с премиера в „Особен поглед“ на Кан през 2011).

Главната роля в тази драматична любовна история, написана от режисьора в съавторство с Ескил Вогт, е поверена на Ренате Рийнсве, която получи признанието на журито в Кан, начело със Спайк Лий, и бе удостоена с приза за най-добра актриса. Ето какво гласи официалният синопсис на „The Worst Person in the World“:

Филмът е модерна драмедия, посветена на търсенето на любовта и смисъла на живота в настоящето. Действието се развива в Осло и проследява живота на Джули в продължение на четири години – докато младата жена се опитва да се справи с бурите, предизвикани в морето на любовта, и прави всичко възможно да открие най-правилния път за развитието на своята кариера. Всички перипетии водят до избистряне на реалистичния поглед на героинята към самата себе си – такава, каквато е тя всъщност…

Останалите роли във филма на Триер са разпределени мужду Андерс Даниелсен Лай, Мария Грация Ди Мео, Ханс Олав Бренер, Хелене Бьорнибай, Видар Сандем, Херберт Нордум. Продуцент на „The Worst Person in the World“ са Андреа Беренстен Отмар и Томас Робсам. Определен като един от най-добрите филми на годината (макар тя тепърва да навлиза в последната си четвърт), филмът на Триер все още пътува по фестивали, като днес (30 септември) е премиерата му в Цюрих, а през октомври му предстоят Ванкувър, Лондон и Пусан, заедно с още няколко дестинации.

Разпространението на филма в Норвегия е предвидено да стартира на 15 октомври, два дни преди тази дата ще може да бъде видян в кината на Франция, а публиката в Швеция ще може да го гледа на кино от средата на ноември. Neon са поели ангажимента за показа на „The Worst Person in the World“ в Щатите, макар че за момента не е ясно кога точно се очаква да стане това.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *