Много пъти сме отбелязвали какви фенове сме на A24, какво е качеството на техните  продукции и тематичното им разнообразие. Самото споменаване на компанията предопределя специалния характер на това, което ще гледаме и което, без значение конкретната история или жанрова принадлежност, носи определена атмосфера и стилистика. А най-новото им предложение – „The Humans“, който преди броени дни дебютира на фестивала в Торонто, не е изключение.

The Humans“ е дело на сценариста и драматург Стивън Карман, който прави режисьорския си дебют, адаптирайки за екран едноименната си пиеса, която печели наградата „Тони“ и е финалист за „Пулицър“ през 2016 г. В центъра на сюжета са представителите на три поколения от семейство Блейк, които се събират, за да празнуват заедно Деня на благодарността. Поводът води до емоционални сътресения и докато споделят истории от своя живот, всеки от тях трябва да се изправи пред най-дълбоките си страхове.

Животът е прекрасен, несъмнено, но също така е и неспирна борба със страхове и тревоги и абсолютно сме съгласни, че „животът не трябва да ни коства толкова много“. Темата за тегобите и радостта на съществуването и отношенията в семейството са вечни и привличат вниманието ни, когато са поднесени интересно, какъвто, струва ни се (съдейки и по трейлъра и фестивалните отзиви), е и конкретният случай. Освен това филмите по пиеси са „нашето нещо“, така че очакваме „The Humans“ с интерес.

Режисьор и сценарист на „The Humans“ е Стивън Карман („Sons of the Prophet“), който адаптира едноименната си пиеса. В ролите са Ричард Дженкинс, Джейн Хаудишел, Ейми Шумър, Бийни Фелдстийн, Стивън Юн и Джун Скуиб.

Премиерата вещо е насрочена за 24 ноември – точно навреме за Деня на благодарността.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *