От доста време сме големи фенове на Тейлър Шеридан като сценарист, режисьор и шоурънър и въпреки че последният му филм „Those Who Wish Me Dead“ не ни допадна толкова, колкото предишните му проекти, продължаваме живо да се интересуваме от всичките му креативни начинания.

Новото творение на Шеридан е 10-епизоден мини сериал, наречен „Mayor of Kingstown“, който на пръв поглед бяга от една от любимите му теми за отчаянието в граничните американски територии, но изглежда, че отново ще бъде мрачна криминална история с изтормозени герои, които не се вписват в праволинейни морални рамки. В центъра на сюжета е семейство Маклъски, които са въвлечени в единствения рацъфтяващ бизнес в града си – затвора, което със сигурност ще достави възможност на Шеридан и партньора му Хю Дилън да разгледат интересни теми за дълбоките систематични проблеми в затворите в Щатите.

Актьорският състав на „Mayor of Kingstown“ е повече от впечатляващ, както се вижда веднага от първия трейлър по-долу. Главните роли са поети от Джереми Ренър, Кайл Чандлър и Даян Уийст.

Харесва ни, че от този първи трейлър не става съвсем ясно какъв точно ще е основният конфликт в сериала. Героя на Джереми Ренър явно го раздава някакъв псевдо-гангстер, който обаче уж гледа да не нарушава закона. Кайл Чандлър изглежда играе брат му, а Даян Уийст – матриарха на семейството, която не е толкова наивна, колкото синовете й си мислят. Има интересна нотка на борба за надмощие между легитимната власт и „сивия сектор“ и би ни било интересно да видим как всъщност семейството е обвързано със затворническата система в града и как са направили бизнес от това. Междувременно, разбира се, ще има и истински полицаи, напрежение и екшън, докато героят на Ренър се бори да задържи властовата си позиция.

Ето го и официалният синопсис:

Mayor of Kingstown” проследява историята на семейство Маклъски – брокери на власт Кингстаун, Мичиган, където бизнеса на лишаването от свобода е единствената преуспяваща индустрия. Занимавайки се с теми за системен расизъм, неравенство и корупция, сериалът отправя честен поглед към техния опит да доведат ред и правосъдие в град, на който му липсват и двете.

Mayor of Kingstown” е създаден от Тейлър Шеридан и Хю Дилън, а Антоан Фукуа е изпълнителен продуцент. В главните роли са Джереми Ренър, Кайл Чандлър, Даян Уийст, Хю Дилън, Тейлър Хендли, Ема Леърд и Тоби Бамтефа.

Премиерата ще бъде на 14 ноември в платформата Paramount+.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *