Доста варианти за начало на тази новина ни минаха през главата, но в крайна сметка решихме да сме възможно най-обрани и да представим първия трейлър на „Mass“ без каквато и да е предистория. Единственото, което смятаме, че ще ви бъде полезно да знаете предварително, е, че филмът дебютира доста успешно на фестивала в Сънданс в началото на тази година, което би трябвало да ви ориентира какъв тип е продукцията, както и това, че не става дума за някаква мистерия или нещо от този род, където липсата на информация за сюжета е от особено значение.

Вижте трейлъра на „Mass“ сега.

При все че имаме няколко любими филма, свързани с масови убийства в училище или с последиците от тях, като „Polytechnique“ и „Elephant“ на Дени Вилньов и Гюс ван Сант, „We Need to Talk About Kevin“ на Лин Рамзи и документалния „Bowling for Columbine“ на Майкъл Мур, първото заглавие, за което се сетихме, гледайки трейлъра на „Mass“, беше „Carnage“. Очевидно заради формата, тъй като действието се развива само на една локация, но и заради съдържанието.

Явно реакцията ни е била „правилна“, тъй като, търсейки малко повече информация за филма, попаднахме на изказване на един от четиримата главни актьори – любимия ни Джейсън Айзъкс, който споделя, че „Mass“ няма нищо общо с престрелки в училище, а е за това да откриеш начин да говориш с други хора и да ги видиш като човешки същества, което по думите на Айзъкс „никога не е било по-важно“.

Няма какво да увъртаме, „Mass“ ни спечели мигновено както с темата си, така и със спомената вече форма, която, както знаят редовните ни читатели, просто обожаваме. Разбира се, и творческият екип е повече от чудесен – партньори на Джейсън Айзъкс са Рийд Бърни, Ан Дауд и Марта Плимтън, а най-любопитният момент е, че режисьор и сценарист е Фран Кранц, когото познаваме като актьор от кретенските му роли в „The Cabin in the Woods“ и „Dollhouse“. Добрите отзиви от Сънданс са черешката на тортата.

Вижте и два постера.

mass_poster-20210902 mass_xlg

Още веднъж, дебют като режисьор и сценарист на „Mass“ прави Фран Кранц („The Cabin in the Woods“, „Dollhouse“), а в ролите са Рийд Бърни, Ан Дауд, Джейсън Айзъкс и Марта Плимтън.

Премиерата се очаква през октомври.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *