В средата на изминалия юни видяхме първия тийзър трейлър на подготвяния от Саймън Кинбърг и Дейвид Уейл амбициозен сериал за Apple TV+ „Invasion”, който попада в рамките на един от поджанровете на фантастиката, към които имаме известна слабост, при все че рядко виждаме нещо наистина качествено. Става дума за филми с „извънземни нашествия“ и наистина не си спомняме кога последно сме гледали нещо амбициозно и мащабно (не говорим за камерни заглавия като „Нито звук“), което наистина да ни е харесало – последната ни надежда за нещо добро в лицето на „The Tomorrow War“, също се оказа напразна.

Не можем да кажем, че споменатият тийзър на „Invasion” ни впечатли с нещо извън нивото на „production values“, което доскоро щеше да е немислимо за сериал, но все пак събуди интереса ни дотолкова, че да имаме желание да хвърлим едно око на първите един-два епизода. Сега това желание ни се затвърждава от новия пълен трейлър, който дава малко по-добра представа за историята и героите и освен това впечатлява с още по-голяма мащабност и качество на реализация.

Припомняме, че в „Invasion” Земята е посетена от извънземни, които заплашват съществуването на човечеството. Нашествието се случва в реално време и е видяно през очите на петима напълно различни герои – учен, военен, шериф, астронавт и майка, които се борят да осмислят хаоса и ужаса, който избухва покрай тях навсякъде по света. Вижте трейлъра.

Не изглежда „Invasion” да предлага някакъв оригинален поглед към жанра, но пък доста елементи около извънземните остават скрити и е възможно да изскочи някоя приятна изненада. По-важното е обаче историите на отделните герои да са качествени и да не ставаме свидетели на класическите клишета за подобен род филми. Ще се повторим като кажем, че не сме кой знае колко зарибени, но имаме намерение да видим няколко епизода, заради любовта ни към жанра, заради няколко имена от творческия екип и не на последно място, заради приятната визия.

Създатели на „Invasion” са Саймън Кинбърг („Star Wars Rebels“, „Х-Мен: Тъмния Феникс“) и Дейвид Уейл („Hunters”, „Solos“), а режисьор на всички епизоди е Джейкъб Вербруген („The Fall“ и „The Alienist” ). В ролите са Сам Нийл, Шамир Андерсън, Голшифте Фараани, Фирас Насар, Шиоли Кутсуна и др.

Премиерата е насрочена за 22 октомври по Apple TV+.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. War of the worlds ми беше муден и беден, но ми се гледа „Извънземно нашествие“ тематика, така че и аз съм за….поне на първите епизоди.