Излезе пълен трейлър на предстоящия минисериал на Hulu „Dopesick”, който разказва нова история за кризата с опиати в Америка. Това е поредният проект, разглеждащ този болезнен проблем, с който се срещаме в последно време, но напълно разбираме защо толкова творци са привлечени от него – трагедията е ужасяваща, засяга милиони и (ако трябва да сме цинични) е готова за кино, с темите си за смъртта, болката, корпоративната алчност, лъжите и противопоставянето на бедни и богати, поне в началото, преди епидемията да завладее всеки клон на обществото.

Припомняме, че „Dopesick” разказва историята от няколко различни гледни точки, но в преден план е любимецът ни Майкъл Кийтън, който играе лекар в миньорско село – работническо общество, от където епидемията започва, заради опасната работа и многото травми, на които миньорите са изложени. Героят на Кийтън започва да подозира, че новото, уж магическо обезболяващо не е толкова безопасно, колкото от фармацевтичната компания го изкарват. Междувременно големите шефове в компанията потъркват ръце при мисълта колко пари ще направят и обучават представителите си как да лъжат лекарите, но американското правителство също задейства свои разследвания в дълбоката причина на назряващия проблем.

Докато първият трейлър се фокусира върху това да ни представи различните герои, тук повече внимание е отделено на сюжета и на това колко е важна тази тема и колко много хора от всеки един аспект на обществото афектира. Вижте го сега:

Без съмнение темата е изключително интересна и наболяла и се радваме, че сериозен артист като Бари Левинсън се е захванал с разказването на историята. Смятаме, че е изключително добър знак, че толкова разнообразни и добри актьори са наети в главните роли от всяка страна на историята, за да се привлича повече внимание към проекта. Пък и трябва да сме честни, Майкъл Стулбарг ще ни бъде изключително интересно да го гледаме в една такава отявлено злодейска роля.

Само за първия постер, който дебютира не сме сигурни – изглежда ни като реклама на една от хилядите докторски драми, които се въртят по американските кабеларки, вместо като сериозна и мрачна история, каквато от трейлърите ясно личи, че ще бъде „Dopesick”.

dsp20210920

Dopesick” е базиран на книгата „Dopesick: Dealers, Doctors and the Drug Company that Addicted America” на Бет Марси. Създател на сериала е Дани Стронг, номинираният за „Еми“ сцинарист на „Empire“, а в главните роли ще видим странохтен актьорски състав, воден от Майкъл Кийтън, Майкъл Стулбарг, Питър Сарсгаард, Уил Полтър, Кейтлин Денвър, Росарио Доусън, Джон Хугенакер, Филипа Су и Джейк Макдорман.

Първите три (от общо осем) епизода ще излязат на 13 октомври.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *