Забелязваме, че като цяло няма особен ентусиазъм (поне не и по нашите ширини) по адрес на подготвяната от Стивън Спилбърг предстояща нова версия на мюзикъла „Уестсайдска история“ („West Side Story”). Същото обаче не може да се каже за автора на конкретната новина, както и за още един-двама членове на екипа ни, за които това е един от най-очакваните филми за годината.

Първо, обожаваме наградената с десет статуетки „Оскар“ екранна версия на Робърт Уайз и Джером Робинс от 1961 г. – намираме я за един от най-добрите мюзикъли, правени някога. Второ, Стивън Спилбърг е сред най-любимите ни режисьори (дефинирал е детството ни) и ужасно се радваме, че ще реализира отколешната си мечта да направи мюзикъл (дълги години смятахме, че ще си остане само с музикалния номер от откриващата сцена на „Индиана Джоунс и храмът на обречените“). И трето, Ню Йорк ни е ужасно на сърце. Така че, да, няма как да не се вълнуваме за този филм.

Казвайки всичко това, преминаваме към конкретния повод за тази новина, а именно появата на първия пълен трейлър на „Уестсайдска история“, който ще ориентира в историята тези, които не са запознати с мюзикъла и първия филм. Останалите придобиваме малко по-добра представа какво да очакваме като визия и атмосфера.

Предвид всичко написано по-горе, едва ли ще е изненадващо, ако кажем, че видяното ни допада много във всяко едно отношение. Няма да изпадаме в конкретика и излишно философстване, защото знаем, че едва ли ще успеем да ентусиазираме тези, които не са фенове (да не говорим, че едва ли са стигнали да четат до тук), а другите, които са като нас, нямат нужда да им обясняваме – те вече са спечелени за „каузата“. Като цяло, знаем, че този филм не е за всеки, но пък е точно за нас, така че нямаме търпение да идва декември и стискаме палци всичко с пандемията да е наред и премиерата да не бъде преместена отново.

Вижте и новия постер.

west_side_story_ver3_xlg

Режисьор на „Уестсайдска история“ („West Side Story”) е Стивън Спилбърг („Списъкът на Шиндлер“, „Спасяването на редник Райън“, „Специален доклад“, „Мюнхен“, „Линкълн“), сценарист е Тони Къшнър („Мюнхен“, „Линкълн“), по едноименния мюзикъл по история на Артър Лорент, музика на Ленърд Бърнстайн и текст на Стивън Зондхайм. В ролите са Рейчъл Зеглър, Ансел Елгорт, Ариана ДеБос, Ана Изабел, Кори Стол, Брайън д‘Аарси Джеймс, Къртис Кук, Дейвид Алварес и със специалното участие на Рита Морено, която печели „Оскар” за ролята на Анита в оригиналния филм от 1961 г.

Премиерата е на 10 декември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *