dont-look-up-leonardo-dicaprio-jennifer-lawrence

От всичко, което вече знаехме за новия филм на Адам Маккей, ни беше ясно, че ако не друго, актьорският състав ще бъде истинско удоволствие за гледане. Сега, когато излизат първия тийзър и официалните рекламни снимки, искрено се забавляваме, като с  някаква игра – всеки кадър предизвиква реакцията „и тоя го знам, и тая я знам“ и пр.

Припомняме, че става дума за „Don’t Look Up”, новата драматична комедия, с която Маккей ще разисква потенциален проблем от истинския живот, след реалната криза с жилищата в „Големият залог“ и вицепрезиденстството на Дик Чейни във „Vice“. Тук Маккей събира най-големия и впечатляващия си актьорски екип досега, начело с Леонардо ДиКаприо и Дженифър Лорънс, за да разкаже за двама астронавти, които откриват, че към земята се е насочила комета и тръгват на медийно турне, за да предупредят хората, но срещат съпротива и недоверие от всяка страна – очевидна алегория за климатичната криза.

Предлагаме ви веднага да се впуснете в кадрите и да видите какво имаме предвид с играта на познатите лица. Все пак е по-добре да видите Мерил Стрийп като президента на Съединените американски щати и Джона Хил като досадният й син, отколкото да ви го кажем. И ако се зачудите като нас, да, това е именно Кейт Бланшет, която седи до Тайлър Пери като водеща на новинарско предаване по кабеларка.

Явно е, че няма да има нищо нюансирано или „обективно“ и в този филм на Маккей – той си има твърда гледна точка и иска да я изрази. И докато по принцип не обичаме толкова незавоалирани метафори, които те удрят като чук през лицето, подозираме, че тук може и да не е толкова дразнещо заради способността на Маккей да разисква проблемите с хумор, отколкото с някакъв тип проповедничество.

Освен това няма как да не се зарадваме на Леонардо ДиКаприо, който след като най-сетне спря да се убива за „Оскар“, вече има възможността и желанието да участва в по-разнообразни проекти, не само тежки драми и да се забавлява в тях, както тийзърът ясно показва.

dont-look-up-meryl-streep-jonah-hilldont-look-up-castdont-look-up-cate-blanchett-tyler-perryhimesh-patel-dont-look-up-1536x1024dont-look-up-jonah-hilltomer-sisley-dont-look-up-1536x1024meryl-streep-dont-look-up-1536x1024
melanie-lynskey-dont-look-up-1536x1024dont-look-up-timothee-chalametjennifer-lawrence-dont-look-up-1536x1024dont-look-up-rob-morgandont-look-up-ron-perlmandont-look-up-michael-chiklisdont-look-up-ariana-grande-scott-mescudi

Don’t Look Up” е написан и режисиран от Адам Маккей по история на Дейвид Сирота. Пълният актьорски състав включва Леонардо ДиКаприо и Дженифър Лорънс, Мерил Стрийп, Джона Хил, Кейт Бланшет, Тайлър Пери, Тимъти Шаламе, Кид Къди, Ариана Гранде, Майкъл Чиклис, Рон Пърлман, Крис Еванс, Мелани Лински, Химеш Пател, Роб Морган и Томер Сисли.

Премиерата е в Netflix на 24 декември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 Comments

  1. 78 секунди, половината от които бяха имена, 20 секунди Лео пръхти в кенефа, а останалото време Джона Хил се опитва да се майтапи… Всички ще го гледаме заради каст-а, но можеха да се постараят МАЛКО повече с тоя трейлър.

  2. “Ебати тежката алармистка помия”

    Мьелби ис нот агрий, след завоя у леву, се прави на Хаджигенов, педераст с дИца бил!

  3. Това е тръйлър тъкмо като за тик-ток обществото – някаква шумотевица, бързи кадри, сцени, мени и бай бай. Уникално…