nightmare-alley-5

Няколко години след като Академията най-сетне разпозна гения на Гийермо дел Торо и му връчи награда за „Формата на водата”, ще имаме възможност да се насладим на следващото му изящно произведение – „Nightmare Alley“. И преди знаехме, че ще изглежда супер, просто защото е филм на Дел Торо, но сега вече имаме и неопровержими доказателства – първите промоционални кадри, които можете да видите по-надолу.

За разлика от предишната работа на Гийермо дел Торо, тук няма да се разказва някаква клоняща към хорър свръхестествена история. Филмът е базиран на класическия роман от 1946 г. на Уилиям Линдзи Грешъм и всъщност е втората му филмова адаптация, следваща тази от 1947 г. Сюжетът разказва за манипулативния карнавален бос Стан Карлайл, който се съюзява с психиатърката и фатална жена д-р Лилит Ритър. Историята е класически ноар трилър, което си личи още от първите убийствено красиви кадри.

Преди да ги видите припомнчме, че майсторството на Дел Торо и тук е в комплект с каймака на актьорския талант в Холивуд. Брадли Купър ще изиграе Стан Карлайл, нашата кралица Кейт Бланшет ще влезе в ролята на Лилит Ритър, партньорката й от „КарълРуни Мара ще бъде Моли, която също работи за карнавала, главният викач ще бъде изигран от Уилем Дефо, Рон Пърлман ще изиграе класическата карнавална атракция „силният човек“, а Ричард Дженкинс е богатият индустриалист Езра Гриндъл. Единствено за момента не се знае точно каква е ролята на любимката ни Тони Колет, но вижте сами колко прекрасно изглежда и тя, и всички останали.

nightmare-alley-bradley-cooper-02 nightmare-alley-bradley-cooper-willem-dafoe nightmare-alley-bradley-cooper-cate-blanchett-rooney-mara nightmare-alley-bradley-cooper-rooney-mara nightmare-alley-bradley-cooper nightmare-alley-toni-collette

Някои от кадрите са много типични за Гийермо дел Торо, най-вече този с очите около цилиндъра, но истината е, че сме изключително развълнувани от всичко, което виждаме, до някаква степен дори повече от другите кадри, които не са „класически дел Торо“. Разбира се, че го обожаваме и ще сме първи в салона да гледаме всяко едно негово произведение, дори и всичките да са в един и същ жанр, но сме особено любопитни именно защото изглежда, че този път ще видим нещо малко по-различно. Да, отново ще е мрачно и опасно седуктивно, но идеята за ноар трилър под вещата ръка на мексиканеца, който подозираме, че ще омеша афинитета си към злодеи с невероятната си визия – е, няма как да не сме развълнувани.

nightmare-alley-poster-1

Nightmare Alley” е режисиран и написан от Гийермо дел Торо, по книгата на Уилиям Линдзи Грешъм.

Премиерата е насрочена като за перфектен коледен подарък – 17 декември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 Comments

  1. Не е истина, че в една година имаме филми на Вилньов, Дел Торо, Райт и Спилбърг 🙂

    1. Ако беше останал за Индиана Джоунс 🙂 Последно време пропилява потенциала си и не избира качествени проекти. Иначе Играч първи беше добър 🙂