Тази вечер в зала „Славейков“ е българската премиера на романтичната комедия „Антоанет в Севените“, превърнала се в зрителски фаворит в родината си Франция с великолепните изпълнения на чаровната Лор Калами и… едно родено да се снима в киното магаре.

За играта си в „Антоанет в Севените“ Калами печели „Сезар“ за най-добра актриса, а магарето остана любимец на публиката. Филмът е част селекцията на Френския институт в България и Bioderma „Филми на жени режисьорки“, която продължава с вечерни прожекции в петък и събота до 25 септември.

Антоанет в Севените“ е тази вечер от 18:00 часа и ще бъде представен от филмовия ценител, голям приятел и автор на „Операция кино“ Владислав Апостолов.

Ето го и сюжета:

От месеци Антоанет чака лятото и обещаната почивка за двама със своя любовник Владимир. Но, в последния момент, той отлага: съпругата му е резервирала семейна разходка из Севените – с магаре! Изоставена, Антоанет решава ненадейно да тръгне по маршрута на историческия преход, изминат от Робърт Луис Стивънсън. Щом пристига заварва не Владимир, а Патрик – твърдоглаво магаре (никой не е безгрешен!), което я съпътства в едно необикновено приключение…

Романтичната комедия е с продъжлителност 95 минути. Режисьор е Каролин Винял, а в ролите освен Лор Калами са още Бенжамен Лаверн, Оливия Коте, Мария Ривиер и др.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *