Адски много се радваме, че пишем тази новина. Много харесваме Брендън Фрейзър и сме ужасно щастливи от факта, че кариерата му изживява своеобразен ренесанс и все по-често ще имаме възможност да го гледаме на екран, при това в качествени продукции, а не с кретенски комедии, с каквито е познат сред по-широката публика. Няма да се връщаме назад във филмографията му, за да изреждаме качествени изпълнения, само ще споменем сериала „Trust“ от 2018 г., който според нас дава началото на настоящия му възход.

А нещата през последната година се оформят така: след кратката му, но запомняща се роля в чудесния „No Sudden Move“ на Стивън Содърбърг, стана ясно, че Брендън Фрейзър ще участва във високопрофилния „The Whale“ на Дарън Аронофски – адаптация на едноименната пиеса на Самюъл Д. Хънтър. И като казахме високопрофилен, сега научаваме, че Фрейзър се присъединява към Леонардо ДиКаприо и Робърт Де Ниро в един от най-очакваните филми за 2022 – „Killers of the Flower Moon” на Мартин Скорсезе, по романа „Убийците от Оклахома и раждането на ФБР“ на Дейвид Гран

Предвид, че снимките на „Killers of the Flower Moon” вече са напреднали (виждали сме първи кадър и очакваме трейлър), ролята на Фрейзър вероятно няма да е много голяма, но няма как да не си помислим, че и тази на Матю Маконъхи във „Вълкът от Уолстрийт“ беше малка, но пък за сметка на това – паметна. Да не говорим, че самият Скорсезе казва, че тя му е помогнала да открие тона и ритъма на филма. Не казваме, че с Брендън Фрейзър ще бъде същото, а просто че не бива да се подценява каквато и да е роля във филм на Скорсезе. Все пак той и от Марк Уолбърг извади златно изпълнение

Добрите новини обаче не свършват тук. В добавка научаваме, че Фрейзър също така ще има участие и в комедията „Brothers“ с Джош Бролин и Питър Динклидж. Това малко го връща към корените му с несериозните кретении – по думите на самия Бролин (честно казано, не мислим, че се шегуваше), поводът за филма е бил „да се съберат двамата актьори с едни от най-големите глави в индустрията“. Но пък екипът пред и зад камера го определя като потенциален бисер.

И като казахме зад камера, последно чухме, че на режисьорския стол на „Brothers“ ще застане любимия ни Мейкън Блеър, но сега става ясно, че той остава в ролята на сценарист (явно е зает покрай римейка на „The Toxic Avenger”), а на негово място ще седне Макс Барбакау, автор на един от най-приятните филми за изминалата година – „Palm Springs“. Няма как да не сме доволни и да нямаме високи очаквания.

За финал, единственото, което можем да направим, е да се повторим и да кажем колко много се радваме за Брендън Фрейзър и нямаме търпение да го видим в горните филми и всичко каквото ни предложи в бъдеще. Надяваме се да задържи нивото.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *