Дори при първи поглед към картинката, свързана с тази новина в мрежата, безусловната ни реакция е: Крайно време беше! Очаквахме отдавна този по-пълен, но съвсем не изчерпателен поглед към „Сцени от един семеен живот“ („Scenes From A Marriage“) – отдавна подготвяния римейк на класиката по Бергман, за която неколкократно обръщаме внимание, че трябва да бъде гледана (и да, има задължителни филми/поредици, които формират филмовия вкус на поколенията!).

Няма как да не сме нетърпеливи, след като главните роли са поверени на любимите ни Джесика Частейн и Оскар Айзък – при това вече знаем, че взаимодействието по между им ще бъде свръх-наелектризиращо, изпълнено с искреност и ще ни пренесе в история, за която ще забравим, че я гледаме на екран. Чудесното в случая е, че сме сигурни – няма да има значение дали наблюдаваме трансформацията между отношенията на двамата съпрузи на голям или малък екран – ще потънем в разказа и ще изживеем емоциите заедно с героите, за да постигне изкуството една от своите важни цели: катарзис.

Адаптацията по Бергмановия оригинал е дело на Хагай Леви („In Treatment“, „Our Boys“, „The Affair“), който развива проекта за минисериал, пише сценариите и режисира тази модерна трактовка на „Сцени от един семеен живот“. Ето какво гласи официалният синопсис:

Това е нов прочит на иконичния оригинал, който представя любовта, омразата, страстта, моногамията, брака и развода през гледните точки на една съвременна американска двойка, като главните роли са поверени на Оскар Айзък и Джесика Частейн.

Продуценти на проекта са Media Res и Endeavor за НВО, в екипа на изпълнителните продуценти влизат сценариста и режисьор Леви, актьорите Частейн и Айзък, Даниел Бергман, Ейми Херцог, Михаел Еленбърг, Ларс Бломгрен и Блеър Бриърд.

Страхотна е информацията, която се появи в мрежата, че първите два епизода на поредицата ще имат своята премиера в програмата на Венецианския филмов фестивал в началото на септември. И съвсем логично е НВО да фиксират деня, в който ще може да бъде проследена цялата история в стрийминг услугата HBO Max – това е 12 септември 2021, неделята след края на фестивалната програма. Броим дните!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *