Първият трейлър на новия филм на Паоло СорентиноThe Hand Of God“ можеше да бъде още по-кратък – въпреки това щяхме да сме също толкова сигурни, че ни очаква нова чудесна изненада от умелия италиански майстор. Със своите творби Сорентино заслужи това определение – „майстор“ и с всеки следващ проект доказва, че не го е страх да експериментира с темите, като в „The Hand Of God“ той разказва една изключително лична, полу-автобиографична история. Действието ни отвежда в родния град на режисьора – Неапол, преди няколко десетилетия, а младият Филипо Скоти, ангажиран за главната роля, удивително много напомня на самия Сорентино.

След буквално няколко дни започва 78-ото издание на най-стария филмов фестивал в света и Сорентино ще представи „The Hand Of God“ в официалния конкурс, състезавайки се с десетки режисьори и забележителни нови филми за супер-престижния „Златен лъв“. Това е сериозен успех за Netflix, които могат да очакват, че творбата ще привлече вниманието на кино-спецовете и ще бъде разглеждана като претендент за много международни отличия. Ето какво гласи официалният синопсис на филма:

Носителят на Оскар сценарист и режисьор Паоло Сорентино („Великата красота“) разказва историята на един младеж през 80-те години на ХХ век в Неапол, Италия – за разбитото му сърце и за чувството за свобода, което го обзема. „The Hand Of God“ проследява Фабието Скиза, странен тийнейджър, чиито живот и жизнено, ексцентрично семейство внезапно са преобърнати с главата надолу – първо от вдъхновяващото пристигане на футболната легенда Диего Марадона и после от един внезапен инцидент, от който Марадона без да иска спасява Фабието и по този начин предопределя до известна степен неговото бъдеще… Сорентино се завръща в родния си град, за да разкаже най-личната си история, в която са замесени съдбата и семейството, спорта и киното, любовта и неизбежната загуба…

Както и в пет от филмите на Сорентино до момента, включително дебютния му „One Man Up“, и тук отново една от ролите е поверена на Тони Сервило (останалите общи проекти са „Consequences Of Love“ 2004, „Il Divo“ 2007, „Великата красота“ 2013 и „Те“ от 2018). Споменахме вече чаровния младеж Филипо Скоти, а останалите имена в актьорския екип са Тереза Сапонанджело, Луиза Раниери, Марлон Жубер, Ренато Карпентиери, Масимилиано Гало, Бети Педраци, Биаджио Манна и Каро Капано.

В очакване да видим как великия гол на Марадона от световното през 1986 година оказва влияние върху стремежа към творчество у младия италианец, ще трябва да се заредим с търпение до средата на декември. Netflix обещават, че „The Hand Of God“ ще се появи на голям екран в избрани щатски киносалони в началото на декември, а сало две седмици по-късно всички абонати на стрийминг гиганта ще могат да видят филма онлайн. Ако пък Сорентино спечели „Златен лъв“ – това ще е чудесен успех за италианското кино и доста категоричен отговор на Кан-ската провокация с избора на „Titane“ това лято.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *