Когато представихме първата снимка от „Spencer“, на която видяхме неузнаваемата Кристен Стюарт като принцеса Даяна, надълго и нашироко споделихме сантиментите си по отношение на този проект, затова сега направо ще пристъпим към отбелязването на официалния тийзър трейлър, който дебютира вчера.

Припомняме, че „Spencer“ е дело на номинирания за „Оскар“ чилийски режисьор Пабло Лараин, а действието се развива в самия край на 1991 г. Бракът на принца и принцесата Уелс отдавна е охладнял, но въпреки слуховете за афери и развод, в имението Сандрингам е наложено временно примирие по случай коледните празненства. Има ядене и пиене, стрелба и лов. Даяна е наясно с играта. Тази година нещата ще са много различни…

Вижте трейлъра.

Тийзърът загатва за малък филм в стила на предишната биографична драма на Лараин – „Джаки”, което е точно, каквото очаквахме. Сама по себе си рекламата ни допадна, като ритъм и атмосфера, като изборът на „Perfect Day“ за музикален съпровод ни се струва изключително подходящ. Това ни напомня да отбележим, че оригиналната музика на „Spencer“ ще бъде дело на Джон Грийнуд, което е още един плюс.

За Кристен Стюарт какво да кажем… След като я видяхме в действие – на споменатата първа снимка изглеждаше добре, но това не е показателно – смятаме, че стои доста добре в ролята и ако си държи устата затворена през повечето време (в смисъл да не позева както обикновено), като нищо може да получи някоя друга номинация.

Като цяло, въпреки че темата (меко казано) не ни е много интересна, сме любопитни да видим „Spencer“, като се надяваме той да ни предложи нещо повече от „Джаки” – смятаме, че историята дава добри предпоставки. Вижте и един приятен постер.

spencer_xlg

Режисьор на „Spencer“ е Пабло Лараин („No”, „Post Mortem”, „The Club”, „Neruda”, „Jackie”, „Ema”), по сценарий на Стивън Найт („Източни обещания“, „Locke”, „Peaky Blinders“). В ролите освен Кристен Стюарт, ще видим Тимъти Спол, Сали Хоукинс и Шон Харис като принц Чарлз.

Премиерата на филма ще бъде на 3 септември на фестивала във Венеция, а редовният му показ ще започне от 5 ноември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *