Кой е прероденият дракон и дали ще спаси или унищожи човечеството?! Обичаме да се губим в пророчества из фентъзи романи, които изграждат магични светове и отвличат въображението далеч от досадната лудост на ежедневието. И както от много месеци не сме имали повод да споделим ъпдейт по развитието на „Колелото на времето“ – сериалът, подготвян от Amazon Prime Video по творбите на Робърт Джордан, така в разгара на лятото настана време за първи официален поглед към поредицата.

Снимките са предоставени на вашето внимание благодарение на Entertainment Weekly – enjoy!

the-wheel-of-time-amazon-image-01-watermarked the-wheel-of-time-amazon-image-02-watermarked the-wheel-of-time-amazon-image-03-watermarked the-wheel-of-time-amazon-image-04-watermarked

Вярно, все още сме в очакване на трейлър, за да усетим малко повече детайли от тази дълго подготвяна телевизионна адаптация, но за момента толкова им се откъсва от сърцето на маркетинг-специалистите в Amazon Prime. Сред представените на снимките персонажи са важни действащи лица, а ето и имената на актьорите, които се превъплъщават в (част от) героите на Джордан – Маделейн Мадън, Джоша Страдовски, Алваро Морте, Даниел Хени, Розамунд Пайк, Маркъс Ръдърфорд, Зоуи Робинс, Барни Харис, Майкъл МакЕлатън, Мария Дойл Кенеди, Приянка Боус, Дарил МакКормак, Софи Оконедо, Клер Пъркинс, Кай Алекзандър и др.

С риск да досадим на истинските почитатели на „Колелото на времето“, в името на пълната информация ще предложим отново краткия синопсис на книгите от българското им издателство:

Колелото на времето се върти и вековете идват и си отиват, оставяйки спомени, които се превръщат в легенди. Легендите заглъхват в мит и дори митът отдавна е забравен, когато породилият го век се върне отново. В Третия век, Века на пророчеството, на косъм висят самият Свят и самото Време. Онова, което е било, което ще бъде и което е, може да падне под властта на Сянката…

Рейф Джъдкинс („Агентите на ЩИТ“, „Чък“) е поел задължението и отговорността да адаптира и да бъде шоурънър на сериал, като в екипа на изпълнителните продуценти той влиза заедно с Тед Фийлд („Джуманджи: Добре дошли в джунглата“) и Дерън Лемк („Шрек завинаги“). Първите два епизода ще бъдат режисирани от Ута Бриешевиц („Black Sails“, „Westworld“) – германка, оператор и телевизионен режисьор. Доста неочакван избор, ако питате нас…

Обявено бе, че премиерата на поредицата „Колелото на Времето“ ще бъде през ноември 2021 година. И не само това – при все, че не сме видели дори първи трейлър, Amazon Prime вече са потвърдили, че след края на първи сезон екипът продължава директно работата си по сезон 2 на сериала. Материал има достатъчно – да видим дали ще се окажат достатъчно и въодушевените фенове на поредицата романи.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Всички изглеждат все едно точно са си взели дрехите от химическото. Доста неадекватно.

    1. тц, всички изглеждат все едно са откраднали дрехите от химическото на истинския каст…… но да, неадекватно е!

  2. „В Третия век, Века на пророчеството, на косъм висят самият Свят и самото Време. Онова, което е било, което ще бъде и което е, може да падне под властта на Сянката…“ Някой да е чел Библията?Няма значение, то всичко произтича от нея…!