Десетилетията си минават, актьорите израстват, режисьорите поемат различни пътища, но едно е неизменно – всеки следващ проект се прави с мисълта за колкото се може по-многобройна и по-млада публика. Фантастичният (като определение за жанр) хит „Chronicle“, от който през 2012 „стартира“ кариерата на Джош Транк, както и на сценариста Макс Ландис и който „подсети“ за потенциала на Дейн ДеХаан и Майкъл Б. Джордан, най-накрая ще си има… продължение.

През годините са се подхвърляли най-различни идеи, но наскоро продуцентът на „Круиз в джунглата“ и бъдещия игрален „Флаш Гордън“ – Джон Дейвис е споделил пред Forbes, че по идеята за продължение се работи сериозно и събитията в сюжета ще се развиват 10 години след случилото се в първия филм. Също така, според тенденциите на нашето съвремие, историята ще включва нова група герои, като представителите на следващото поколение, надарено със супер-сили, ще бъдат… (сигурни сме, че ще познаете)… група колежанКи (феминизъм all the way!).

Ето какво споделя Дейвис за етапа, на който се намира проектът:

Работим по „Chronicle 2“ в 20th Century Studios и ще дадем възможност на творческия екип да разкаже историята по различен начин – от женска гледна точка. Минали са 10 години от събитията в Сиатъл, като фактите са били интерпретирани по различен начин – преплитали са се фалшиви с истински новини и е било необходимо да се изгради достоверна „маскировка“ на реалността. Следващото поколение са млади жени, току-що завършващи колеж – и изведнъж се оказва, че притежават сила! Нали си представяте колко интересна може да бъде тази нова история?!

Нали на всички ни е ясно, че това е супер плитко(умно) обяснение за решението на „новия“ сюжет?! Но не бива да се пренебрегва огромният потенциал, който притежават подобни сюжети – студиото прави „Chronicle“ за 12 милиона долара, а боксофисът на филма в световен мащаб е 127 милиона долара! Безспорно – след като това е един от най-успешните във финансово отношение проекти, няма как да не се направи продължение – дори и след години търсене на правилния път и сюжет. Никой не е сигурен дали „феминисткият“ подход ще донесе същите (или подобни) приходи, но е задължително да се пробват – ако мине номера!

За момента обаче няма яснота по най-важните въпроси – кой пише сценария, кой режисира, кои актьори ще бъдат ангажирани, кога ще заработят камерите? Джош Транк коментира публично, че би направил всичко възможно да предотврати създаването на продължение, а Макс Ландис бе дискредитиран в контекста на движението #metoo, което изключва тях двамата от вероятностите за творчески ангажимент с „Chronicle 2“. Ще очакваме ъпдейти по темата и ще ви информираме своевременно. А за публиката, която е забравила какво представлява „Chronicle“ – ето един трейлър от преди (почти) 10 години.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Хроники е страхотен филм. Един от най свежите и оригинални филми за последните 10-15 години.
    Да, с най голямо удоволствие бих гледал едно евентуално продължение… но сериозно, тъмно и подтискащо продължение, какъвто беше и първия филм, а някакви блудкава помия която ще направят…

    Заради тези ненормалщини последните години и напред във времето, които ще се случат, киното ще си изпати адски много.. Страшно много ще падне надолу. Тоталния упадък тепърва предстои… А най голямата простотия е, че ще трябва да гледаме само тотални глупости. Но когато всички спрат да гледат, тогава може и да се усетят…..

    П.С. Не съм против женски състав, даже ще бъде интересна идея, защото жените са доста по от мъжете, но просто знам, че ще направят някаква помия….и то не защото ще бъде женски състав, а заради либералните простотии…

  2. Никакви очаквания спрямо евентуалното,бъдещо продължение.Първият беше добър,но за вторият както всичко в киното напоследък няма как да се надяваме на нещо качествено освен да не е тотална помия