Първият тийзър трейлър на „Parallel Mothers” („Madres Paralelas”) ни предложи всичко, което ни е необходимо, за да сме плътно на линия за новия филм на великия Педро Алмодовар. Не че по принцип не бихме гледали (дори и на сляпо) всеки проект  на испанския режисьор (за дългогодишната си кариера, включваща 22 филма, сме били разочаровани истински само веднъж със „Свалки в облаците“), но за нас тийзърът беше изключително ефективен и наистина не виждаме смисъл от каквито и да било други реклами.

Филмовият маркетинг обаче не работи така дори и при европейските продукции и появата на малко по-подробен трейлър беше неизбежна. Слава богу, в случая не става дума за триминутно видео, което да ни сдъвче абсолютно всичко, а за кратка реклама, която е една идея по-разкриваща по отношение на главните героите и връзките между тях.

Отново припомняме, че с „Parallel Mothers” Алмодовар се завръща към едно от най-големите му вдъхновения и централна тема в творчеството му – майчинството, но този път испанският режисьор ще обърне внимание на „несъвършените майки“, които, по неговите собствени думи, „в този етап от живота му го вдъхновяват най-много“. Филмът ще разкаже паралелно развиващите се истории на две жени, които раждат по едно и също време.

В очакваме сме на първите отзиви от Венеция, където ще бъде премиерата на „Parallel Mothers” и стискаме палци да го видим и ние на голям екран възможно най-скоро – и друг път сме коментирали, че Педро Алмодовар е на почит у нас и филмите му винаги намират показ, най-малкото на някой фестивал. А видяното по-горе няма какво да го коментираме, дори и да не ни изглеждаше супер, както вече казахме, пак щяхме да сме плътно на линия.

За финал вижте официалния синопсис на филма, а след него и два плаката, като обърнете специално внимание какъв е европейският и какъв е американският вариант. За съжаление, в последно време Европа е тръгнала в посока да загуби тази своя… идентичност, което е много, много жалко. Дано успее да оцелее.

Две жени, Янис (Крус) и Ана (Смит), обитават една и съща болнична стая, където ще раждат. И двете са неомъжени и са забременели случайно. Янис е на средна възраст, не съжалява и е щастлива. Ана е млада, уплашена, разкаяна и травмирана. Янис се опитва да окуражи Ана, докато двете се придвижват като на сън по коридорите на болницата. Малкото думи, които разменят в тези часове, ще създаде между тях много силна връзка, която шансът ще развие и усложни по такъв решителен начин, че ще промени живота и на двете.

madres_paralelas_xlg madres_paralelas_ver2_xlg

Режисьор и сценарист на „Parallel Mothers” („Madres Paralelas”) е Педро Алмодовар („Жени на ръба на нервна криза“, „Ела, завържи ме“, „Жива плът“, „Всичко за майка ми“, „Говори с нея“, „Завръщане“). В ролите са Пенелопе Крус, Айтана Санчес-Хихон, Милена Смит, Израел Елехалде, Хулиета Серано, Роси де Палма и др.

Испанската премиера на филма е на 10 септември, а в Щатите ще се появи на 24 декември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *