През февруари месец ви показахме кратък тийзър на подготвяния от Ясухико Шимизу римейк на приличния хорър от 1997 година „Cube” („Кубът на страха”). С наближаване на премиерната дата през октомври месец се задейства и рекламната кампания. Тези дни се появи нов трейлър, който е с продължителност от около минута и показва няколко нови кадъра.

Вижте новата реклама:

Ако сте запознати с оригиналния филм на Винченцо Натали, то горното няма да ви покаже нищо ново. Изглежда екипът зад тази нова версия е решил да се придържа доста стриктно към естетиката на „Cube”.

Припомняме ви, че версията от 1997 година разказваше за шест случайно избрани на пръв поглед мъже и жени, затворени в смъртоносен затвор от свързани стаи. Те трябваше да намерят изход, решавайки загадките на всяко едно помещение и да се опитат да останат живи.

Ето и описанието на японския римейк:

Шест мъже и жени са затворени в мистериозна стая с формата на куб. Това са инжинерът Юичи Гото, възраст 29 години (Масаки Суда), Асако Кай, възраст 37 години (Ан Уатанабе), Шинджи Очи, възраст 31 години (Масаки Окада), ученикът Чихару Уно, възраст 13 години (Хикару Таширо), механикът Хироши Иде, възраст 39 години (Такуми Сайто) и изпълнителният директор Казумаса Андо, възраст 61 години (Котаро Йошида). Никой не познава останалите. Не знаят защо са заключени в това място, но правят всичко по силите си да избягат. Ако обаче не могат да разгадаят кода, няма да напуснат живи куба.

На пръв поглед това изглежда и звучи като едно към едно римейк. Все пак се надяваме, че сценарият поне малко ще се опита да бъде оригинален и да добави нещо свое. Японците имат наистина прекрасно и извратено въображение, което може напълно неочаквано да поднесе нещата в коренно различна посока. Ще трябва да почакаме до есента, за да разберем.

Cube” е режисиран от Ясухико Шимизу по сценарий на Коджи Токуо. В ролите ще видим Масаки Суда, Ан Уатанабе, Масаки Окада, Хикару Таширо, Такуми Сайто и Котаро Йошида.

Премиерата в Япония е насрочена за 22 октомври.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *