Италианският майстор Паоло Сорентино е подбрал новия си проект, който звучи едновременно много интересно и точно като нещо, с което той би се занимавал. За новия си филм той е наел Дженифър Лорънс, носителката на „Оскар“, която в един момент доминираше Холивуд и привидно беше навсякъде, а напоследък всъщност се появява изключително рядко.

Лорънс ще изиграе легендарната холивудска агентка на таланти Сю Менгърс, която чупи своеобразният „стъклен таван“ в индустрията си, пробива си път в момчешкия клуб на холивудските агенти и репрезентира абсолютно първокласен сбор от артисти като Барбара Страйзанд, Шер, Бърт Рейнолдс, Браян Де Палма, Сидни Лумет, Джоан Колинс и Джийн Хакман. Менгърс освен това е известна с това, че в апогея на кариерата си през 60-те и 70-те години е била една от основните причини да бъде даден шанс на млади и талантливи актриси като Фей Дънауей и Кандис Берген.

Филмът определено звучи като типа самодоволно потупване по рамото, към което никой друг освен самия Холивуд не проявява особен интерес. Въпреки това е ясно, че таланта на Дженифър Лорънс е безспорен, а под режисурата на Паоло Сорентино само може да блесне още повече, имайки предвид досегашния й успех. Една от многото причини пък да обичаме Сорентино е, че той обожава да снима именно изобилието и ексцесът на богатите и известните и изключително добре умее да показва загнилото ядро на този начин на живот. Би ни било страшно интересно да видим как той ще се отнесе с Холивуд в тази епоха, която освен всичко друго предполага много цветен и пищен дизайн на продукцията, които сме сигурни, че Сорентино ще използва на макс.

Другият интересен факт за този проект е, че две от най-големите стрийминг платформи – Netflix и Apple TV+ вече наддават много сериозни пари за правата му за разпространение, като се говори за цифри надвишаващи 80 млн. долара, които са крайно нетипични за такъв тип драми. Прибавяме към това и евентуалната възможност много актьори и актриси да имат епизодични роли като клиентите на Менгърс и предполагаме, че може да се събере една наистина много сериозна продукция, която дори евентуално да влезе в разговорите за награди.

Неозаглавеният още проект е написан от Лорън Шукер Блум, Ребека Анджело и Джон Логан. Докато Шукер Блум и Анджело са ни познати само като сценаристки на предстоящия „Wolfman“ с Райън Гослинг, Логан е неведнъж номиниран за „Оскар“ за „Гладиатор“ и „Авиаторът“, което със сигурност ни създава високи очаквания.

Дата за начало на продукцията за момента не е обявена, вероятно първо трябва да свърши оспорвания търг.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Леда, имаш голямо потупване по рамото за снимката, която си избрала. Това деколте… рррр 😀