Колко опасен може да бъде един скакалец? Според една от най-популярните фентъзи и хорър книги Библията тези на пръв поглед невинни насекоми са една от десетте чуми, които Бог отприщва срещу Египет. В днешно време групичка скалци могат да бъдат наистина опасни само ако се превърнат в рояк от милиони. Тогава те започват да консумират растения и храна за десетки хиляди хора. В световен мащаб няма доказан случай на скакалци, които да са наранили директно някое човешко същество. Какво би станало обаче ако те започнат да изпитват нуждата от човешка кръв? Колко опасен може да бъда рояк скакалци, който обича да пие… нас?

Именно на тези въпроси се опитва да отговори и френският филм на ужасите „The Swarm” („La nuée”), който трябва да се появи след по-малко от месец под шапката на Netflix. Цялата концепция изглежда като родена в компания като SYFY или The Asylum, но рекламата, която се появи тези дни, има заявка за нещо много по-драматично и сериозно.

Вижте и вие първите кадри от „The Swarm”, в които никой не е в безопасност:

Френското хорър кино със сигурност е имало добри представители през последните години и се надяваме, че това тук също ще ни предложи напрегнат и кървав сюжет. Видяното не изглежда зле, макар да издава малко повече от нужното. Ето какво гласи и официалното описание:

Вирджини живее във отдалечена ферма със своите деца Лаура, на 15, и Гастон, на 7. Нейният поминък е отглеждането на скакалци, които се използват за произвеждане на протеини. Животът обаче е труден – парите все недостигат, проблемите се трупат, а напрежението между нея, децата ѝ и близките съседи се увеличава непрекъснато. Всичко това обаче се променя щом скакалците ѝ започват да изпитват нуждата от човешка кръв.

The Swarm” вече дебютира по няколко фестивала във Франция и Испания и ревютата са сравнително положителни. Ще почакаме до следващия месец, за да преценим и ние.

A la-nuee-120x160-hd

Режисьор е Джъст Филипу, който е работил по сценарий на Франк Виктор и Жером Женовре. В ролите ще видим Сулиян Брахим, Софиян Кам, Мари Нарбон, Рафаел Роман, Натали Бойър и други.

Премиерата по Netflix е насрочена за 6 август.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *