Вярно е, че се забавихме с обявяването на най-новия проект, с който се ангажира Джоузеф Козински, обаче се опитахме междувременно да си припомним „Матрицата“ и „Истински романс“. Защото разни спецове определят подготвяната адаптация на комиксовия роман „Chariot“ именно като умела комбинация между сюжетите (или атмосферите?!) на точно тези две класически творби, дело на Уашовски (когато още бяха братя) и на Тони Скот.

Новините бяха споделени миналата седмица от Deadline, които обръщат внимание, че Warner Bros. са спечелили правата за екранизацията със сериозно наддаване. Козински ще работи по сценарий на Джулиан Мейохас („Jack Ryan“) и ще участва в продуцентския екип, заедно с Шон Леви и Дан Коен от продуцентската компания 21 Laps, отговорна за „Stranger Things“; от името на Warner Bros. в шефския екип се включва Ребека Чо.

Описанието на „Chariot“ включва „научно-фантастичен“ и „трилър“ – две думички, които действат безотказно по отношение на изостряне на вниманието. Става дума за дълбоко засекретен проект от времето на Студената война, благодарение на който основният агент, отговарящ за разработването на идеята, е снабден с уникално оръжие – спортна кола, която е истинско произведение на изкуството. Тя е известна като „Колесницата“ (или „Каляската“) и преди няколко десетилетия е потопена на дъното на океана, заедно с въпросния таен агент. Някакъв дребен престъпник попада случайно на специалното оръжие и си фантазира, че може да промени живота си. Само че той не подозира, че съзнанието на агента от миналото все още контролира специалната кола. Неизбежно е в центъра на историята да има и обречена любов…

Автор на наскоро публикувания рисуван роман „Chariot“ е Брайън Едуард Хил („Bitter Root“), рисунките са на Присила Петрейтес („Rat Queens“), а негов редактор е ръководителя на творческия отдел на „Artists, Writers, and Artisans“ Аксел Алонсо. От страна на издателската къща в екипа на изпълнителните продуценти се включва Зак Стъдин. Не забравяме факта, че Козински няма как да започне работа по новия си проект, докато не се появи на екран един от най-очакваните филми за 2021 година – „Top Gun: Maverick“, чиято премиера е насрочена за 19 ноември 2021. Сред вече готовите му проекти е и „Escape From Spiderhead“, който също очаква правилния момент, за да бъде пуснат в мрежата на Netflix.

И един допълнителен акцент, свързан с този нов проект – в момента, в който стана дума за „Каляската“, първата асоциация беше за най-шеметния образ на кола, запечатал се в съзнанието на всеки фен, който е попадал на творбите на Роджър Зелазни в края на ХХ век – за Джени, в разказа „Последната от дивите“. Дори и малко да наподобява изключителната атмосфера, изпълнена с напрежение и страхотни образи, бихме могли да се обзаложим, че „Chariot“ ще си струва чакането. Ще следим с интерес развитието на този проект.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *