The Last Voyage of the Demeter” бавно, но сигурно подготвя своя екипаж и се очертава най-после да опъне платна за своето последно трагично пътуване. След близо две десетилетия на подготовка, отменяния и промени, корабът изглежда ще получи кратките си няколко часа слава.

The Last Voyage of the Demeter” ще разказва за пътуването на титулярния плавателен съд от пристанището във Варна до Англия и трагичната съдба на неговия екипаж. Ако името все още нищо не ви говори, то позволете ни да ви припомним, че „The Demeter“ е плавателният съд, който се наема с привидно леката задача да пренесе няколко сандъка с пръст в романа на Брам Стокър „Дракула”. Зловещият вампир, който също се възползва от пътуването като нередовен пътник, постепенно използва малкото екипаж за храна. Корабът пристига на пристанището в Уитби без нито един оцелял. Единствено дневникът на капитана помага на властите да разберат какво се е случило.

Понякога се чудим как една глава от книга може да се превърне в двучасов филм. После обаче за сещаме за Питър Джаксън и как успя да трансформира малка книга като „Хобит” в осемчасова епична сага. Как точно ще подходят последният сценарист Зак Олкевич („Bullet Train”, „Fear Street”) и избраният режисьор Андре Овредал предстои да разберем. Надяваме се, че ще видим наистина страшна и клаустрофобична приказка насред морето.

Актьорският състав също бавно се сформира и най-новата новина е свързана с избора на Дракула. В ролята на иконичният вампир ще влезе Хавиер Ботет, който хорър феновете със сигурност познават. Той има появи във филми като „His House”, „То”, „То: Част втора”, „Заклинанието”, „Scary Stories to Tell in the Dark” и много други. Както може да се досетите, той почти винаги е под формата на някое зло създание. Височината му от два метра със сигурност ще го превърне в един много заплашителен Дракула. Нямаме търпение да видим снимка на персонажа му в действие.

Компания на Ботет ще правят още Кори Хоукинс, Дейвид Дестмалчиан, Лиъм Кънингам, Айслинг Франциози, Джон Джон Брионс, Стефан Капичич, Николай Николаев, Уди Норман и Крис Уейли.

Снимките на „The Last Voyage of the Demeter” вече са започнали, но на този етап все още няма обявена премиерна дата.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *