Стрийминг платформите лесно печелят състезанията за престижна телевизия в последните няколко години, но една от американските кабеларки – AMC, продължава да държи също много висока позиция заради великите „Breaking Bad”, „Mad Men“ и (до един момент) „The Walking Dead”. Сега те ще излъчат мини-сериал, който обещава да е също толкова брутален и качествен, колкото най-известните им заглавия.

Сериалът се нарича „The North Water” и е базиран на бестселъра на Иън Макгуайър, който разказва за обезчестен военен медик, който се присъединява към експедиция за ловуване на китове около Северния полюс в средата на IХX в. На борда на кораба на експедицията обаче изпълненият с конфликти идеалист се оказва заобиколен от мъже, които са толкова брутални, колкото климатичните условия в арктическия кръг.

В главните роли ще видим невероятно трио от британски актьори, които веднага хващат погледа ни. Джак ОКонъл („Несломим”) ще изиграе медикът, а Стивън Греъм ще изиграе капитанът на кораба, който е изгубил предишния си кораб и екипаж в морето. Безсъмнено най-интересният персонаж обаче принадлежи на любимеца на женската аудитория Колин Фарел, който тук заменя традиционния си ирландски чар и сексапил за заплашителна брада, зад която се крие само още по-ужасяващата психопатична същност на закоравял убиец и изнасилвач. Обожаваме да гледаме Фарел заради интензитета, който той вкарва във всяка роля, а тази на безапелационен злодей подозираме, че ще му пасне като ръкавица.

Вижте трейлъра сега:

Прелестните гледки са чудесен контраст на насилието над животни и хора, което явно ще цари из този проект. Интересното е, че екипът е снимал през 2019 г. на Свалбард, норвежки архипелаг в Арктическия океан, което прави „The North Water” телевизионната продукция, която е снимала в най-северната точка на света досега. Безмилостният и същевременно приказно красив терен със сигурност сам по себе си ще си струва гледането, а присъствието на толкова много актьорски талант обещава да разкаже истински запомняща се, макар и трудна за гледане история.

the-north-water-poster-image

The North Water” е написан и режисиран от Андрю Хейг, чиято досегашна работа като „45 Years“, „Lean on Pete” и „Looking” се отличава с човечността и нежността си, така че това изглежда ще бъде твърде интересен завой в личната му стилистика.

Излъчването на първия от петте епизода започва на 15 юли.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *