Надеждата, както твърдят мъдреците, умира последна, а дори и след това все ще се намери японски майстор, който да я възроди… в рисунки. И разбира се, Disney са готови да „прегърнат“ този шанс на 1000%. Помним обявяването на „бъдещите им творчески планове“ с масивното количество информация в края на 2020 – там за първи път попаднахме на „Star Wars: Visions“ и сега сме още по-заинтригувани от готовността на студиото да предложат тийзър с обяснения плюс официален поглед под формата на картинки към част от епизодите.

Историите са девет на брой, като седем различни аниме-студия стоят зад всяка от тях; изпълнителни продуценти на проекта са Джаки Лопес, Джеймс Воу, Джош Раймс – от името на Lucasfilm и Джъстин Лийч и Канако Ширасаки – от името на Qubic Pictures.

Стана ни любопитно как представителите на продуцентската клика изглеждат доволни от факта, че успяват да си „присвоят“ част от творческата енергия на създателите на аниме-сюжети. Разбира се, че навсякъде има почитатели на „Star Wars“ и е ясно, че никой не би отказал възможност за работа в собственото му поле на действие и върху сюжети от легендарния свят, в който властва силата. Осъзнаваме, че иде реч за симбиоза, но не можем да се отърсим от впечатлението, че финансиращите се оказват един вид експлоататори – „ние да си направим сериалчето, че публиката чака, пък каквото ще да става“. Така де, не забравяме, че това все пак е прочутата стрийминг-реалност на ХХI век в съчетание с лакомията на Disney.

Аниме-антологията „Star Wars: Visions“ е дело на творци от студията Kamikaze Douga, Geno Studio (Twin Engine), Studio Colorido (Twin Engine), Trigger, Kinema Citrus, Science Saru и Production IG. Всяко студио притежава свой уникален стил и ще пресъздаде различни истории от необятната вселена наStar Wars“. Всеки късометражен филм ще носи уникалната японска чувствителност и ще бъде създаден в синхрон с духа на междузвездните приказки. Японската митология и филмите на Акира Куросава са били вдъхновение за създателя на Star Wars от самото начало – това културно наследство ще бъде преоткрито и допълнително обогатено, благодарение на уникалните анимационни стилове на различните студия, поканени да творят за тази поредица. Ето и заглавията на късометражните филми:

Kamikaze Douga – The Duel
Geno Studio (Twin Engine) – Lop and Ochō
Studio Colorido (Twin Engine) – Tatooine Rhapsody
Trigger – The Twins
Trigger – The Elder
Kinema Citrus – The Village Bride
Science Saru – Akakiri
Science Saru – T0-B1
Production IG – The Ninth Jedi

Всички епизоди на „Star Wars: Visions“ ще бъдат пуснати по Disney+ на 22 септември 2021. Предполагаме, че ще ни покажат още един трейлър преди премиерата – очакваме с нетърпение тази уникална рисувана Star Wars-авантюра! 

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. ВЪПРЕКИ последните три филма – 8, Соло и 9, аз все още се чувствам част от една далечна далечна галактика, ама това сега е извратено

  2. Гледах първите два епизода на „The Bad Batch“… и не мисля повече да гледам „The Bad Batch“. Това горното засега не ме грабва. SW is dead and gone.