Имайки предвид, че го очаквахме чак в началото на следващата година или най-рано в края на тази, вчера бяхме изключително приятно изненадани да научим, че новият филм на любимия ни Педро Алмодовар – „Parallel Mothers” („Madres Paralelas”), ще дебютира на фестивала във Венеция, който ще се проведе в началото на септември. И за да станат нещата още по-хубави, с обявяването на премиерната дата, получихме и първи тийзър трейлър.

Припомняме, че с „Parallel Mothers” Алмодовар се завръща към едно от най-големите му вдъхновения и централна тема в творчеството му – майчинството, но този път испанският режисьор ще обърне внимание на „несъвършените майки“, които, по неговите собствени думи, „в този етап от живота му го вдъхновяват най-много“. Филмът ще разкаже паралелно развиващите се истории на две жени, които раждат по едно и също време.

Също така припомняме, че в ролите на двете майки влизат дългогодишната творческа партньорка и муза на Алмодовар Пенелопе Крус и младата Милена Смит, а към тях се присъединяват Айтана Санчес-Хихон, Израел Елехалде и други две дългогодишни любимки на Алмодовар – Хулиета Серано и Роси де Палма. Вижте тийзър трейлъра в двата му (напълно еднакви) варианта – английски и испански.

Повече от прекрасно. Също както при много други филми на Педро Алмодовар, и тук първият тийзър е всичко, което ни е необходимо да виждаме за „Parallel Mothers” – ритъмът, атмосферата, визията, героите, историята… нямаме съмнение, че ни очаква поредното бижу от този велик режисьор и вече тръпнем от нетърпение. Алмодовар традиционно се показва на голям екран у нас (най-малкото фестивално) и се надяваме този филм да не е изключение.

В добавка вижте официалния синопсис и една промо визия.

Две жени, Янис (Крус) и Ана (Смит), обитават една и съща болнична стая, където ще раждат. И двете са неомъжени и са забременели случайно. Янис е на средна възраст, не съжалява и е щастлива. Ана е млада, уплашена, разкаяна и травмирана. Янис се опитва да окуражи Ана, докато двете се придвижват като на сън по коридорите на болницата. Малкото думи, които разменят в тези часове, ще създаде между тях много силна връзка, която шансът ще развие и усложни по такъв решителен начин, че ще промени живота и на двете.

parallel-mothers-1-20210727

Режисьор и сценарист на „Parallel Mothers” („Madres Paralelas”) е Педро Алмодовар („Жени на ръба на нервна криза“, „Ела, завържи ме“, „Жива плът“, „Всичко за майка ми“, „Говори с нея“, „Завръщане“). В ролите са Пенелопе Крус, Айтана Санчес-Хихон, Милена Смит, Израел Елехалде, Хулиета Серано, Роси де Палма и др.

Испанската премиера на филма е на 10 септември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *