Известно е, че сме огромни почитатели на истории за серийни убийци, особено ако са вдъхновени от действителни събития. Точно такава история ни предлага минисериалът в три части „Рилингтън плейс“, който ще дебютира тази неделя, 25 юли, по Epic Drama. Криминалната драма разказва за некрофила Джон Реджиналд Кристи и убийствата, които той извършва в средата на ХХ век, за част от които е осъден и екзекутиран друг човек – събития, допринесъл за отмяната на смъртното наказание във Великобритания, които продължават да вълнуват хората по цял свят, почти 70 години по-късно.

След девет годишна раздяла, Джон Кристи (Тим Рот) и съпругата му Етел (Саманта Мортън) се нанасят на приземния етаж на ул. „Рилингтън плейс“ №10 в западен Лондон. Приспособяването към новия живот в малкото занемарено жилище е особено трудно за Етел, но тя се опитва да угоди на съпруга си. Десет години по-късно, неграмотният Тимъти Евънс (Нико Миралегро) и съпругата му Берил (Джоди Комър) се нанасят в апартамента над тях и стават жертва на приказките и влиянието на Кристи. Берил забременява втори път и тъй като вече едва свързват двата края покрай първото си бебе – с Тим позволяват на Кристи да им „помогне“, което води до смъртоносен край за младоженците…

Вижте краткък трейлър и пордица снимки.

PadsoIXg samGT9wg KPKGI-Nw arrDpmGw f4RBgsNw 17wDv9cA

Режисиран от Крейг Вивейрос („Война на световете“), всеки епизод на „Рилингтън плейс“ е представен от перспективата на различен участник в зловещата история – първо Етел, след това Тим, а накрая – самия Джон Кристи. Сценаристите се позовават на материали от Националния архив, както и на нови интервюта с наследници на оцелелите, за да проследят как се стига до това Тимъти да бъде обвинен в убийство, докато към Кристи така и не се повдига обвинение чак до ареста му през 1953 г.

Рилингтън плейс“ ще обсеби Epic Drama в неделя, 25 юли, от 23:00 часа.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *