Имайки предвид, че светът все още не се е отърсил напълно от последиците от здравната криза, засягаща много аспекти от живота ни, не се и учудваме, че филмовата индустрия няма желание да стои далеч от тази „актуална“ тема. Вече видяхме опит за направата на филм за меко казано преувеличен вариант на Covid пандемията в продуцирания от Майкъл Бей разочароващ филм „Songbird”, а със сигурност престоят и много други. От друга страна обаче, ситуацията провокира сценаристите да бъдат още по-оригинални, да търсят всевъзможни истории „под дърво и камък“ и вероятно така се е стигнало и до създаването на предстоящата продукция на Netflix „Sweet Girl”. Филмът е с участието на мачото Джейсън Момоа, който няма да се бие срещу опасен вирус, не, това би било твърде предсказуемо. Вместо това той ще се изправи лице в лице с… несправедливостта и безскрупулна фармацевтична компания.

Историята ни пренася в живота на Рей Купър (Джейсън Момоа), който страда по починалата си съпруга (Адрия Архона). Смъртта и настъпва поради липсата на скъпо лекарство, което се оказва, че е било изтеглено от пазара от голяма фармацевтична компания с цел да вдигнат продажбите на собствения си продукт. След като разкрива истината Рей е решен да изобличи действията на компанията, когато неволно попада на конспирация, засягаща важни политически фигури. Биг Фарма са решени на всичко да запазят безупречната си репутация и да отстранят Рей от пътя си, дори това да означава да го натопят за убийство. Така на Рей ще му се наложи да доказва невинността си и да търси справедливост, докато спасява себе си и дъщеря си (Изабела Монер) от преследване с фатален край.

Sweet Girl” е режисиран от Брайън Андрю Мендоза, който досега е влизал само в ролята на продуцент на няколко продукции с участието на Момоа, а сценарият е дело на Грег Хъруиц и Филип Айснър.

Явно е, че след касовият успех, който пожънаха филми като „Твърде лично“ и „Джон Уик“ всяка компания ще се опита да пусне подобен филм, надявайки се на същия успех с потенциал за безброй продължения. Тук обаче още от трейлъра си личи, че нещо куца. Въпреки че има обещаващи екшън сцени „Sweet Girl” не изглежда да вкарва нищо ново и интригуващо в добре познатия ни жанр за отмъщение и търсене на справедливост. Колкото до Джейсън Момоа, той е един от онези няколко актьора в Холивуд, които общо взето играят едни и същи роли навсякъде обаче това изглежда не пречи на никого.

Както повечето трейлъри в последните години и този ни разкрива 99% от сюжета, което ни кара да се замислим дали изобщо има смисъл да се гледа след като сме убедени, че няма да има никакви изненади. Така или иначе „Sweet Girl” със сигурност не е филм за ценители, а изглежда по-скоро като трилър, подходящ за пускане някоя вечер като няма нищо по телевизията или просто ви се гледа нещо неангажиращо след тежък работен ден.

В добавка вижте постер, а веднага след него ще откриете и официалния синопсис.

sweet-girl-1-20210714 sweet-girl-poster-20210714

Отдаденият семеен мъж Рей Купър обещава справедливост срещу фармацевтичната компания, отговорна за изтеглянето на потенциално животоспасяващо лекарство от пазара точно преди жена му да умре от рак. Но когато търсенето му на истината води до смъртоносна среща, която поставя Рей и дъщеря му Рейчъл в опасност, мисията на Рей се превръща в стремеж към отмъщение, за да защити единственото семейство, което му е останало.

Sweet girl” е режисиран от Браян Андрю Мендоза и е с участието на Джейсън Мамоа, Изабела Монер, Адрия Архона, Раза Джафри, Мануел Гарсия-Рулфо и др.

Премиерата на филма е ексклузивно по Netflix на 20 август.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *