Изпитваме известна близост към Кевин Смит, тъй като заради всичките му странични от киното занимания, като дълги подкастове и подобни интернет щуротии, той ни е като някакъв приятел, който говори страшно много. Освен това обаче неговите филми, особено тези от „View-askew-niverse“ са се запечатали в съзнанието ни заради страхотния диалог, който Смит пише и заради чистата лудост, която представляват. Все пак от „Clerks II“ научихме що е то феноменът „donkey show“, а за къде сме без това знание?

Сега, за радост на всички фенове, разбираме, че дълго подготвяният „Clerks III“ влиза в продукция, този път под банера на Lionsgate и за щастие почти всички главни актьори ще се завърнат в ролите си. Естествено, за никъде не сме без Кевин Смит и Джейсън Мюз като Джей и Сайлънт Боб, но също така ще видим Джеф Андерсън като Рандал, Брайън О’Халоран като Данте и Росарио Доусън като Беки.

Новото допълнение, с което Смит ще завърши трилогията и ще добави към собствената си кино-вселена, след като отново ни изненада приятно с „Jay and Silent Bob Reboot“, ще разкаже историята за това как Рандал, след като преживява масивен инфаркт (очевидно вдъхновен от истинската близка среща със смъртта, която Смит преживя преди няколко години), събира старите си другарчета, за да направят филм, посветен на работата им в гадния магазин в Ню Джързи, овековечен в първия „Clerks”.

Отново се вижда, че Смит намира огромна част от вдъхновението си от истинския живот, от собствените си връзки с приятелите си и любовта си към полу-аматьорското правене на кино. Щеше да изглежда изкуствено, ако не беше той, но познавайки личната му история, както с инфаркта, така и с правенето на кино на собствена отговорност смятаме, че той е наистина най-добрия човек, който да направи такъв филм.

Докато сме напълно наясно, че творбите на Кевин Смит не са по вкуса на всеки, реално доста от тях не са по вкуса на никого всъщност, той е една от холивудските особи, на които просто стискаме палци и се радваме, когато успява. С новата му подкрепа от сериозно студио като Lionsgate, които явно смятат да направят и доста по-широк рилийз на филма, отколкото предишните му начинания, изглежда, че ще можем и да видим какво може да направи любимия ни дърдорко с по-сериозен бюджет.

Ето го официалното изказване на Смит за филма, което също е типично в неговия многословен стил:

Има една поговорка от Таоизма, която горе-долу казва „Да бъдеш велик значи да продължиш. Да продължиш значи да отидеш далеч. Да отидеш далеч значи да се върнеш обратно.“ Благодарение на Lionsgate ще имаме възможността да се върнем там, където всичко започна, с почти целия актьорски екип, който започна всичко. За първи път, откакто направихме първия си филм през 1993 г., ще снимаме изцяло в Ню Джързи, което ще е ода както към нестихващата привлекателност на киното, така и към находчивостта и лудостта на създателите му. Преди години Данте и Рандал ме направиха кино творец, сега е време да им върна услугата.

Снимките на „Clerks III” ще започнат в началото на август, така че вероятна дата за премиерата ще бъде около началото на 2022 г.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Mallrats II също би било добре 😀 Но всъщност на второ четенe, може би е по-добре, че не посяга на този (любим мой) филм 🙂