Матю Вон е един от майсторите на съвременния високобюджетен блокбъстър, на когото може да се разчита, че ще произведе оригинален и забавен продукт, обикновено в рамките на някакъв жанр, но по никакъв начин не ограничен от него. Такъв беше случаят със супергеройските му начинания „Kick-Ass“ и „X-Men: Първа вълна”, такъв беше случаят с (първия, ако не друго) „Kingsman”, така че сега стискаме палци такъв да бъде случаят и с новото му начинание в шпионския жанр.

Докато остават цели шест месеца до появата на екран на дълго забавилият се „King’s Man: Първа мисия”, беше обявено, че още следващия месец започват снимките на новия проект на Вон, който според изпълнителният директор на собствената му компания MARV ще бъде „най-голямата продукция от началото на пандемията“. Филмът се нарича „Argylle” и е адаптация на все още непубликуван шпионски роман на авторката Ели Конуей, разказващ за приключенията около глобуса на най-великия шпионин на света. Вон казва, че когато е прочел предварителен ръкопис на романа си е помислил, че това е „най-впечатляващата и оригинална шпионска поредица от книгите на Иан Флеминг през 50-те години насам“.

a-1

Естествено само по тези обяснения няма как да разберем дали наистина има нещо оригинално в тази концепция, звучи си напълно като Джеймс Бонд. Само че истината е, че имаме огромно доверие на Матю Вон поне за по един филм във всяка поредица и със сигурност и на този ще отдадем нужното внимание, макар че още от сега си въртим очите от досада, когато прочитаме, че Вон планирал това да бъде следващата му три-филмова поредица. Кога ще се научат?!

Въпреки това определено признаваме, че актьорският състав, който ще започне снимки под ръководството на Вон е не просто впечатляващ, а радост за всичките ни сетива. Екипът включва Хенри Кавил, Самюел Л. Джаксън, Сам Рокуел, Брайс Далас Хауърд, Браян Кранстън, Катрин ОХара и Джон Сина, а международната поп звезда Дуа Липа ще дебютира като актриса, но също така ще напише и музика за филма. То не са екшън звезди, ветерани, то не са кечисти и ненадминатите ни любимци Рокуел и Кранстън. Дори и да нямахме огромната добра воля, която имаме към Матю Вон, тази сбирщина на актьорски талант не бихме я пропуснали за нищо на света. Сега само стискаме палци историята да е наистина толкова оригинална, колкото ни обещават.


View this post on Instagram

A post shared by MARV (@marv_films)

Матю Вон ще режисира „Argylle” от адаптиран сценарий на Джейсън Фюкс („Жената чудо”). Снимките започват другия месец в Европа, така че ще се ослушваме за първи кадри и подробности за сюжета.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Ако това е подобно на Бонд и достатъчно добро, нищо чудно да погребе ония идиоти, ако наистина сменят 007 с черен или жена… Да не говорим, че и Мисията продължава с добри филми.

  2. След втория „Кингсман“ към Вон изпитвам само и единствено недоверие.