Малки градчета, изпълнени с чудати герои и необясними събития – това може да е локацията на всякакъв филм, от тежка драма, през ужаси, до изчанчена комедия, но определено нашето лично предпочитание е към бленда на жанровете, какъвто изглежда ще бъде предстоящия „Werewolves Within”.

Базиран на едноименна видеоигра, разчитаща на VR технология, „Werewolves Within” разкзава за малкото градче Бийвъртаун, в което нов планински рейнджър се оказва затрупан от тежък снеговалеж, когато се оказва, че мистериозен убиец тероризира жителите. Неясно е дали убиецът е човек, животно или най-вероятно върколак, но е ясно, че ексцентричните обитатели на града ще понесат заплахата всеки по своя си тежко въоръжен начин.

Обичаме хорър-комедиите, когато са наистина забавни, когато се подиграват с тропите на хорър жанра, но едновременно разчитат на завладяващите си герои да разкажат история, която иначе е доста клиширана и няма как да ни изненада наративно. Когато обаче миксът между хоръра и комедията е добре направен, могат да се получат много чаровни и забавни филми, които искрено ни забавляват.

Първият трейлър на „Werewolves Within”, макар и дразнещо дълъг и описателен, ни носи именно такава надежда. Вижте го сега:

Определено ни притеснява колко много показва този трейлър, както от стряскащите моменти, така и от шегичките, но иначе като атмосфера ни привлича. Обикновено комедията, която разчита просто на punchlines не ни допада особенно, но когато смешките се извличат от добре изградените герои, това е съвсем друга работа.

Добра поличба е и, че режисьорът Джош Рубен вече има зад гърба си една хорър-комедия – „Scare Me”, която става голям хит на фестивала Сънданс, а тук във втория му филм той не просто ще доразвива уменията си, но и този път се хвали с доста по-голям актьорски екип, изпълнен с разпознаваеми таланти от комедийната сцена. Може да нямаме кой знае какви очаквания от крайния продукт, но трейлъра е доста приличен, така че бихме дали шанс и на филма, когато излезе по-късно това лято.

werewolves-within-poster-20210603

Werewolves Within” е режисиран от Джош Рубен по сценарий на дебютантката Мишна Улф. Актьорският състав включва Сам Ричардсън, Харви Гийен, Милана Вайнтруб, Михаела Уоткинс, Катрин Къртин, Шайен Джаксън, Джордж Бейзил и Сара Бърнс.

Премиерата ще се състои на фестивала Tribeca, след което филмът ще бъде пуснат в избрани кина на 25 юни и on demand на 2 юли.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *