От това, което виждаме в трейлъра на „Joe Bell“, сме склонни да се съгласим с колегите от „Awards Watch“, че тази роля е „едно от най-добрите изпълнения на Марк Уолбърг“. Става дума за биографична драма, чиято премиера е била на фестивала в Торонто преди (почти) година, а автори на сценария са Диана Осана и Лари МакМъртри („Планината Броукбек“).

Филмът разказва трагичната реална история на баща, който поема на просветителско пътешествие през щатите към заветния Ню Йорк в чест на своя син – гей, самоубил се след безмилостен тормоз от съучениците му. Основен партньор на Уолбърг е Рийд Милър и още миналата година бе отбелязано от киноспециалистите, че младежът прави забележителен дебют.

Разбира се, че е важно да се говори за отношението на безпросветните маси към хората, които се чувстват различни или по-скоро са приемани като различни. Само с образование и промяна на „традиционния“ начин на мислене – скептицизъм, отричане, подигравка, презрение към гей-хората, всяко човешко същество ще има шанс да живее с цялата любов, която заслужава.

Понякога в многословието на политическите дебати по подобни теми се губят искрените гласове – от видяното в трейлъра оставаме с впечатление, че Марк Уолбърг наистина се справя достойно с ролята си и е много вероятно работата на режисьора Рейналдо Маркъс Грийн („Monsters and Men“, „King Richard“) да се окаже забележителна и трогателно впечатляваща. В актьорския екип ще отбележим още участието на Гари Синийз, Кони Бритън, Морган Лили, Максуел Дженкинс и др.

Joe Bell“ ще бъде представен на голям екран в избрани киносалони от 23 юли 2021.

joe-bell-poster-20210621

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Само като прочета следната наивна соц-либерална пропагандна лигня: „Разбира се, че е важно да се говори за отношението на безпросветните маси към хората, които се чувстват различни или по-скоро са приемани като различни.“ и започва да ми се гади. Цялата презентацийка, пропита от розово-сълзлива патетика, силно ме амбицира да си остана твърдо при „безпросветните маси“, а вие продължавайте да мрънкате и да ръсите кроко сълзи, докато се самоубеждавате колко толерантни и широко скроени сте, особено в сравнение с такива като мен.

  2. ‘Безпросветни маси’ не е удачно казано – Културните нагласи са каквито са по ред причини и стигат доста по-надълбоко от всяко образование :)) За Иван Добчев не може да се каже, че е ‘безпросветен’…

    Joe Bell е 53% в РТ – което може нищо да не значи, но също и че не е убедителен. И от опит знаем, че неубедителен филм няма да убеди никого, още по-малко ‘мдаа’.

    „Fascism is cured by reading and racism is cured by travelling.“ (Miguel de Unamuno) Сещам се за един пишман ‘журналист’, който твърдо и упорито не прави нито едното, нито другото… Съответно няма как да зацепи, че е като развалена плоча – и ‘стърженето’ му е траги-комедия in slow motion…