Всички, които през изминалия уикенд са предпочели да гледат „Бързи и яростни 9“ на гигантския екран на IMAX, са имали възможността да се насладят на първите впечатляващи кадри от „Джурасик свят: Господство“ („Jurassic World: Dominion“) – очаквания завършек на една от най-успешните и обичани поредици в историята на киното. Разбира се, под „завършек“ имаме предвид своеобразното приключване на арката, започнала през 1993 г. с мега-хита „Джурасик парк“ на Стивън Спилбърг, защото Universal за нищо на света няма да се откажат да правят нови филми под шапката „Джурасик“.

Засега кадрите от „Джурасик свят: Господство“, които са с продължителност цели пет минути, вървят ексклузивно само с „Бързи и яростни 9“ в IMAX, което ще рече, че динофеновете, които имат „алергия към коли“, ще трябва да почакат доста, преди да могат да им се насладят. По всичко изглежда обаче, че Universal смятат, че ако дадат на тези фенове (сред които попадаме и ние) да вкусят от кадрите, част от тях ще се „жертват“ и ще се занесат до киното. И знаете ли какво? Смятаме, че подходът им работи. Поне при нас имаше ефект.

Част от нас вече гледаха цялото превю и можем да кажем, че ако сте фена на динозаврите и на „Джурасик парк“ в частност, не виждаме как няма да се изкефите на макс. Кадрите са впечатляващи, както в контекста на франчайза, така и като реализация на динозаврите. Отговореният ни палеонтолог в момента не е на линия и няма да влизаме в подробности какви точно видове ще видите в тази разходка 65 млн. години назад във времето, но ако се интересувате, лесно ще откриете информация в нета. Само ще кажем, че видеото свършва със сцена в наши дни, която отново потвърждава, че динозаврите вече са на свобода и скоро отново ще господстват над света. „Джурасик свят: Господство“ indeed!

Вижте и два постера.

jurassic_world_dominion_xlg jurassic_world_dominion_ver2_xlg

Режисьор на „Jurassic World: Dominion“ е Колин Тревъроу („Safety Not Guaranteed”, „Джурасик свят“), който е сценарист заедно с Емили Кармайкъл („Огненият пръстен: Революция”). Продуценти са Франк Маршал и Патрик Кроули, а изпълнителни продуценти са Стивън Спилбърг, Александра Дербишир и Колин Тревороу. В ролите са Крис Прат, Брайс Далас Хауърд, Джъстис Смит, Сам Нийл, Лора Дърн, Джеф Голдблум, Даниела Пинеда, Джейк Джонсън, Омар Сай, Б. Д. Уонг и Изабела Сърмън. Компания ще им правят още Скот Хейз, Мамуду Ати, ДеУанда Уайз, Дичън Лекмън и др.

Премиерата е на 10 юни 2022.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Един от сценаристите ми е съмнителен. Но се надявам, че няма да се отрази на качеството 🙂

  2. ако е наполовина добър, колкото анимационната поредица по
    Нетфликс няма да е зле…

  3. Ако наблегнат на истинските динозаври може и да е добър Без простотий ,като Индоминукс Рекс и тн .Още малко ще изкарат този модифицирания ,че е бил съществувал наистина .