Нали сте чували онази поговорка „Life is stranger than fiction“? Тя важи с пълна сила за новия проект на Райън Мърфи – може би единствения високопрофилен творец, чиято продуктивност може да се сравнява с тази на Стивън Содърбърг. Новата му поредна колаборация с Netflix е минисериал, озаглавен „The Watcher”, който ще разкаже фикционализирана версия на абсолютно невероятната истинска история на семейство Броудъс.

В главните роли ще видим винаги страхотната Наоми Уотс и Боби Канавале. Те ще изиграят младата женена двойка Броудъс, които купуват „мечтаната си къща“ в предградие в Ню Джързи и докато извършват ремонтни дейности по нея, започват да получават анонимни заплашителни писма в пощата от някой, който се подписва като „The Watcher“. Въпросната мистериозна личност отправя както завоалирани, така и напълно красноречиви заплахи като „Ще се въздигна отново и ще погълна кръвта на малките“ – двойката има три невръстни деца. Цялата история е изключително страховита и може да бъде прочетена в репортажа на журналист в The Cut.

Ако обаче не искате да се спойлвате, ще кажем само, че това ще бъде от онези хорър-трилъри, които плашат по всякакви параграфи, най-вече заради това, че са напълно реалистични – тук няма да има свръхестествени сили, които карат съсухрена бабичка да изглежда като секси прислужница, каквато имаше в „American Horror Story” на Мърфи. Тук ще се разказва просто за зловещо присъствие, което тормози младо семейство до такава степен, че ги докарва до нервни кризи, мании и собствени разследвания, които показват дълбините на това на какво са способни хората като жертви, родители, съседи и дори случайни минувачи.

Радваме се, че в главните роли ще видим актьори като Наоми Уотс и Боби Канавале, защото едновременно ги познаваме много добре, но и не са преекспонирани. Уотс е абсолютно първокласна актриса, която обаче така и не стана „звезда“ в смисъла, в който някои актьори стават безумно популярни и дори ни дотягат в няколкото години, в които ги гледаме постоянно. Боби Канавале пък го гледаме повече в телевизионни продукции, отколкото високопрофилни холивудски филми, но и той обикновено ни прави добро впечатление и нямаме нищо против да го гледаме повече.

The Watcher” е написан от Райън Мърфи и Иън Бренън, които работят отдавна заедно по сериали като „Hollywood”, „The Politician” и „Ratched”. Снимките се очаква да започнат тази есен.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *