Това лято най-сетне ще имаме възможността да видим много от заглавията, които бях отложени покрай пандемията. Има и такива обаче, за които просто сме нетърпеливи (защото ни интересуват), дори и да не сме ги чакали дълго време – любимият ни Стивън Содърбърг не ни мъчи, той изкарваше филми и по време на пандемията и продължава да го прави с извънземна скорост.

Следващият му проект се казва „No Sudden Move“ и след като наскоро се влюбихме в естетиката на първите рекламни материали, които излязоха, сега получаваме и трейлър, който съвсем не разочарова. Оправдават се очакванията ни, че това е поредното завръщане на Содърбърг към криминалните истории за обири, но тук обаче той ще заложи и на друг от любимите ни филмови похвати – преплитането на множество истории и герои в един общ криминален калабалък.

Припомняме, че историята се върти около Кърт Гойнс, в чиято роля ще влезе неотразимият Дон Чийдъл, който е нает да държи на прицел семейството на някого, за да осигури, че въпросният човек ще извърши неясен обир. Бързо обаче става ясно, че историята съвсем не е толкова проста, всичко е било засада с цел Гойнс и дружинката му да бъдат натопени за престъплението. Оттам се оплитат историите на различни участници, всеки със собствена цел и план, които се чудят как да прецакат другарче.

Впечатляващият и изключително талантлив каст на филма, освен Чийдъл, включва Бенисио дел Торо, Рей Лиота, Джон Хам, Ейми Сaймец, Брендан Фрейзър, Джулия Фокс, Кийран Кълкин, Ноа Джуп и Дейвид Харбър. Вижте трейлъра сега:

Със сигурност най-хубавото е, че виждаме типичния за Стивън Содърбърг леко изкривен и странен хумор, който не залага толкова на отявлени шеги, колкото на страностите на всеки един от героите му. Тонът определено напомня на „Бандата на Оушън“ и „Късметът на Логан“ – предишните филми на Содърбърг за обири, които обожаваме и само можем да се радваме на още такива. Междувременно поставянето на действето през 50-те години го прави достатъчно различно, първо, визуално, заради страхотната естетика на модата и колите на епохата, но също така и защото няма как да се подмине расовото напрежение, което в този момент белязват всяка секунда от живота в Детройт. Вероятно Содърбърг ще има възможност да вкара дори и тематични изследвания в иначе лековатите си и чисто забавни филми.

С удоволствие ще се потопим в поредния му заплетен и изкусурен до най-малкия детайл план за обир и отмъщение и ще се запознаем с новата му група чаровни хаховци. Ето го и официалният синопсис:

Ситуиран в Детройт през 1954 година, филмът разказва за група дребни престъпници, наети да откраднат, както си мислят, най-обикновен документ. Когато планът им се обърква ужасяващо, тяхното търсене за това кой ги е наел и каква е била целта на работодателите им, ги прекарва през всички слоеве на расово разкъсания, постоянно променящ се град.

no_sudden_move_xlg

No Sudden Move” е режисиран от Стивън Содърбърг по сценарий на Ед Соломон.

Премиерата е насрочена за 18 юни на фестивала Tribeca, а за широката публика филмът ще бъде достъпен на 1 юли в HBO Max.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *