След „Dark Waters“ и подготвяния в момента филм за Пеги Лий, един от режисьорите, когото супер много харесваме и уважаваме, ще започне работа по нова драматична история. Става дума за Тод Хейнс, чийто нов проект се нарича „May December“, а за участие в актьорския екип са получили покана две притежателки на „Оскар“ – Джулиан Мур, с която Хейнс обича да работи, и Натали Портман. По коренно различен начин харесваме и двете дами, като – признаваме светкавично – Мур ни е повече „на сърце“.

Сценарият на „May December“ е дело на Сами Бърч, която има опит като кастинг-режисьор на филми, като в основата е историята, написана от Бърч и нейния партньор Алекс Механик. Сюжетът е позициониран със супер-скромните 10 точки в „Черния списък“ на нереализираните сценарии за 2020 година и проследява една актриса, която прави проучване за бъдеща роля. Тя се среща с прототипа на своята героиня – жена, прочула се поради скандал в жълтите вестници, предизвикан от сватбата ѝ с мъж, който е по-млад от нея с цели 23 години…

В ролята на актрисата-изследовател влиза Натали Портман. Реално-съществувалата двойка живее в къща на живописното крайбрежие на Мейн и се подготвя да изпрати дъщерите си близначки в колеж. Внезапно отношенията между героинята на Джулиан Мур и много по-младия ѝ съпруг започват да претърпяват странна трансформация, за която вероятно една от причините е присъствието на страничния наблюдател…

Variety са източник на информацията за бъдещия филм на Тод Хейнс, който споделя, че е възхитен от умелия начин, по който сценарият позволява спокойно наблюдение и дава шанс на персонажите да се развият неусетно. Продуценти са Уил Феръл и Джесика Елбаум, представители на Gloria Sanchez Productions. В продуцентския екип участват още Кристин Вакон и Пам Кофлър от Killer Films, както и самата Портман с партньорката си в компанията MountainA – Софи Мас.

Снимачният процес на „May December“ е предвидено да стартира догодина, а проектът предстои да бъде представен на виртуалния пазар в Кан. Не забравяме също, че именно на най-авторитетния филмов форум, който започва (тази година) в началото на юли, ще бъде премиерата и на документалния филм „The Velvet Underground“, проследяващ историята на прочутата група, режисиран и продуциран от Тод Хейнс.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *