Когато „Джон Уик 3“ завърши с безсрамен cliffhanger, не му се разсърдихме, защото е пределно ясно, че докато Киану Рийвс може да се движи и да размахва пистолет, още „Джон Уик“ ще има. Феновете сме изцяло на гребена на вълната и ще последваме елитния убиец на Киану в каквото и да е хипернасилствено приключение да се забърква отново, а хората, които не са фенове – е, тази новина просто не е за вас.

Официално са обявени четвърта и пета част на историята на Джон Уик и докато до един момент се планираше двата филма да се снимат директно един след друг, те претърпяха голямо забавяне, както заради пандемията, така и заради задълженията на Киану към „Матрицата 4“. Сега обаче най-сетне четвъртата част ще влезе в продукция по-късно това лято с планирани снимки в Берлин, Париж, Ню Йорк и Япония – отново ни очаква международно приключение, където хора от всякакви култури ще бъдат посичани от титулярния герой.

Тъй като снимките наближават, през последните няколко дни започнахме да разбираме много от новите попълнения към актьорския състав, които ще се присъединят към завръщащите се Киану Рийвс и Лорънс Фишбърн. Започваме с несравнимия Дони Йен – майсторът на бойните изкуства би се вписал идеално в стилизираната бойна хореография на поредицата и само можем да се радваме, че ще се присъедини към сагата. Единственото, което се знае за героят на Йен е, че той ще играе стар приятел на Джон Уик, който е израснал заедно с него и следователно двамата имат много общо помежду си, най-вече общи врагове.

Четвъртата част също така ще ни запознае със засега необявени герои, изиграни от певицата Рина Сауаяма, Шамир Андерсън, с когото наскоро се запознахме в „Stowaway”, а също така упорити слухове се носят и за Бил Скарсгард, когото също много харесваме. В други контекст може би щяхме да се притесняваме на добавянето на толкова нови герои към ново продължение, но това е „Джон Уик“ – вече сме виждали достатъчно, че поредицата обича да използва гост звездите си като им даде дистинктивни и интересни герои, даде им да се бият по интересен начин и после бързо ги разкара от екрана, по всяка вероятност с хедшот.

Джон Уик 4” отново ще бъде режисиран от Чад Стахелски, а сценарият е поверен на Майкъл Финч и Шей Хатън. Да, не е маловажно да се спомене, че Финч е автор на крайно трагичния „Hitman: Agent 47“, а кариерата на Хатън започва с „Джон Уик 3“ и освен него включва само „Army of the Dead“, но какво от това – това определено не е филм, на който ще се взираме внимателно в сценария.

Премиерата за момента е насрочена за 27 май 2022г.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. Интересно ми е как успехът на един непретенциозен филм му даде такъв тласък 🙂

  2. Йес, бе! Без Дони закъде?! Леда, връзваме Дринов за седалката в киното на IMAX и се наслаждаваме на поредната доза gun fu 😀

  3. Сега чета, че и Хироуки Санада се присъединява към купона … направо муцка! Голям купон ще е 👊