Фестивалът в Кан е не просто едно от най-престижните филмови събития през годината, където дебютират избрани филми, които често са сред основните претенденти за големи отличия през наградния сезон. Освен това там се провежда и „пазар“, където нови проекти търсят финансиране и разпространители – проекти, за които има сериозни причини да се очаква, че могат да бъдат реализирани и да постигнат успех, било то заради интересната си история или впечатляващия си екип.

Един от тези проекти тази година се нарича „Suddenly” и ще бъде режисиран от Томас Бидеген, който е най-известен като сценарист на филми като „Пророк“, „Ръжда и кости“, „Дийпан: Съдбата на бежанеца“, но също така е режисирал добре приетия „Les Cowboys“. Филмът на Бидеген ще разказва за млада двойка, която се оказват изоставена на остров в южната част на Атлантическия океан и мечтаното им пътешествие се превръща в кошмар. Книгата на Изабел ОтисерSoudain Seuls“, която Бидеген ще адаптира, се занимава еднакво както с аспекта на оцеляването, така и с динамиката на взаимоотношенията между двамата влюбени, които са отражение на съвременното общество.

Дори само на този етап проектът звучи интересно, а става още по-добре, като разберем какви страхотни актьори са наети да изиграят бедстващата двойка. Това са любимците ни Джейк Джиленхол и Ванеса Кърби. И двамата обикновено си избират предизвикателни и сложни роли, които не влизат лесно в очертани рамки. Обещаващо е също така, че Джиленхол вече е работил с Томас Бидеген по чудесния „The Sisters Brothers”, където видяхме, че и двамата се интересуват от това да изследват именно многопластови персонажи в сложни обстоятелства. Пък и нека да сме честни, Кърби и Джиленхол със сигурност ще бъдат приятни за гледане, оставени двамата самички на самотен остров.

Ето какво казва Бидеген за идеята да се захване именно със „Suddenly”:

Исках да изследвам дълбоката динамика в една връзка, когато тя е лишена от цялата  изкуственост на съвременния свят, когато хората са изправени пред ситуация на живот и смърт в красива, но заплашителна обстановка. Джейк и Ванеса са мечтана двойка, която издига историята в съвсем друго измерение и са мечтани партньори в създаването на филма.

Suddenly” все още не е влязъл в продукция и предполагаме, че ще отнеме време, докато това се случи, имайки предвид многото проекти, с които Джиленхол се е ангажирал в някаква степен. Ще следим новините покрай филма и ще споделим всичко по-интересно.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *