Римейк манията на Холивуд продължава да върлува с пълна сила, а следващият проект, за който ще ви разкажем, дори е възможно де произведе не-лош краен резултат. Идеята е да се преправи култов филм, който обаче е позабравен, пък и сам по себе си е далеч от перфектен, а и наистина има шанс провокативната история да се модернизира и да се вкара в съвременен контекст.

Става дума за подготвян римейк на режисьорския дебют на Тони Скот – „The Hunger”. Преди „Топ Гън“ и „Истински романс“, братът на Ридли Скот прави „The Hunger” – еротичен трилър, в който последните останали вампири Мириам и Джон започват опасна любовна афера с учена, която изследва сложния и неразгадан процес на остаряването на вампирите. Оригиналният филм е известен с еротичните си сцени и се хвали с невероятно секси главен актьорски състав Катрин Деньов и Дейвид Боуи играят вампирската двойка, а Сюзан Сарандън е учената, която е въвлечена в сложните им любовни отношения.

Без съмнение именно актьорският екип ще бъде един от най-ключовите елементи, които ще определят дали римейкът на „The Hunger” ще си струва. Чувствеността, красотата и ненадминатия сексапил на оригиналната тройка доста трудно ще бъдат повторени на същото ниво и със сигурност ще следим внимателно, за да видим кои актьори ще бъде нает да влязат в тези големи обувки.

Екипът зад кадър обаче е това, което засега ни кара да се интересуваме от този проект. За режисьор е наета Анджела Робинсън, която режисира „Professor Martson and the Wonder Women” – филм, който може да не е перфектен, но въпреки това харесахме доста, заради нюансираното и сложно представяне на героите и любовната им динамика, докато едновременно с това изследваше теми за вдъхновението и как жените си проправят път в доминирани от мъже креативни среди. Сценарият пък, който отново ще адаптира романа на Уитли Стрийбър, ще бъде написан от Джесика Шарзер, която вече е писала за вампири в сериала „True Blood”, а също така създаде доста заплетена и забавна история за отношение между две жени с „Лесна услуга”.

Разбира се, скептично сме настроени, както обикновено, когато става дума за римейкове, но смятаме, че тук наистина има шанс историята да е подходяща за модернизиране и то именно от две жени, които вече са ни правили добро впечатление с предишните си проекти.

Засега премиерна дата не е обявена, но ще следим за новини, свързани с кастинга.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments