От време на време се появяват филми, обикновено от разни фестивали, за които не знаем нищо, не сме чували за никой от екипа и които ни отвяват и ни карат да се влюбим безвъзвратно. Преди няколко години такъв беше случаят с „Blindspotting”, разказът на сценаристите Давид Дигс и Рафаел Касал, които като приятели в истинския живот написват заедно сценария години преди това, за да разкажат личната и близка до сърцата им история и да представят реалистично на кино Окланд, защото са смятали, че това до сега не е правено. За който не е гледал филма го препоръчваме дълбоко, тъй като невероятно много си струва – историята не просто е лична и въздействаща, баланса между комедия и драма е напипан по един впечатляващ и не често срещан начин, а поезията на диалога е безпрецедентна.

След като „Blindspotting” стана страхотен инди хит, телевизия Starz е решила да му направи продължение, за което за щастие Дигс и Касал се завръщат да напишат и продуцират. Този път обаче историята няма да се занимава толкова с техните герои Колин и Майлс (макар че и двамата ще се завърнат в кратки роли), а ще се фокусира върху героинята на Джазмин Сефас Джоунс Ашли – съпругата на Майлс. Шест месеца след събитията от филма, Майлс, чийто темпемперамент все беше на ръба от това да го вкара в проблеми, доста очаквано влиза в затвора. Тогава Ашли трябва да се нанесе да живее с майката и полусестрата на Майлс, което ще бъде извора на комедийните и драматичните ситуации в новата поредица.

Вижте трейлъра сега:

Въпреки че нямаме очакване сериалът да е толкова страхотен, колкото филма, който беше определението на „да уловиш светкавица в бутилка“, определено виждаме как специално трейлърът е хванал чудесно атмосферата на оригиналния филм. Вижда се комедията, която рязко преминава в истинска драма, която не просто ще скандализира, а ще разисква наболели съвременни теми като личните взаимоотношения, расовите и класовите напрежения, а през цялото време хип-хопът стои на заден фон, създава и определя цялостната атмосфера на случващото се.

blindspotting-post-20210519

Blindspotting” ще се състои от осем половинчасови епизода, написани от Давид Дигс и Рафаел Касал. В главните роли са Джазмин Сефас Джоунс, Хелън Хънт, Кандас Никълъс-Липман, Джайлин Барън и Атикъс Уудард.

Сериалът ще започне на 13 юни по Starz.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *